Atunci când caută pe Google, utilizatorii apreciază rezultatele relevante, care le oferă o experienţă deosebită după ce fac clic. În august, am anunţat lansarea unor versiuni de test în Brazilia, în teritoriile din America Latină unde se vorbeşte limba spaniolă, în Spania şi în Portugalia1. Aceste versiuni puneau mai mult accent pe relevanţă şi pe calitatea paginii de destinaţie la calcularea Scorului de calitate şi la stabilirea modului în care sunt clasate anunţurile pe Google. Obiectivul era îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor în ceea ce priveşte anunţurile afişate în reţeaua de căutare. Pe baza rezultatelor obţinute, vom implementa acum aceste modificări la nivel global.

Pe măsură ce implementăm modificările, în unele campanii se vor constata variaţii ale Scorului de calitate al cuvintelor cheie şi ale poziţiei obişnuite a anunţurilor. Situaţia se va stabiliza în decurs de două săptămâni şi estimăm că, în cele mai multe campanii, nu se va înregistra o modificare semnificativă a performanţei generale.

Campaniile cu anunţuri care au performanţe bune pentru interogările utilizatorilor vor continua (ca şi în prezent) să înregistreze Scoruri de calitate mai ridicate, sume cost-pe-clic medii mai mici şi poziţii mai înalte în paginile cu rezultate. Scorul de calitate din interfaţa AdWords, exprimat pe o scară de la 1 la 10, va reprezenta în continuare calitatea generală a cuvântului cheie atunci când acesta corespunde exact unei căutări pe Google. Creşterea sumei licitate şi a Scorului de calitate va duce în continuare la creşterea Clasării anunţului. De asemenea, va fi valabilă aceeaşi abordare de bază cu privire la îmbunătăţirea rezultatelor cu ajutorul programului AdWords.

Adam Juda
manager de grup de produse, departamentul de calitate a anunţurilor

1Versiuni traduse (cu ajutorul programului Google Traducere) ale anunţurilor locale de pe blogul Inside AdWords: Brazilia, teritoriile din America Latină unde se vorbeşte limba spaniolă, Spania, Portugalia