Ne face plăcere să anunţăm lansarea unei noi funcţii în cadrul programului AdWords: sumele licitate estimate pentru afişarea în partea de sus a paginii. Acestea vor oferi sprijin suplimentar pentru optimizarea anunţurilor, în aşa fel încât să apară deasupra rezultatelor căutării. Această valoare este similară sumelor licitate estimate pentru afişarea în prima pagină şi aproximează suma licitată cost-pe-clic (CPC) necesară pentru ca anunţul dvs. să apară în mod regulat în partea de sus a paginii, deasupra rezultatelor căutării.


Această funcţie completează noul segment din rapoarte „Partea de sus vs. partea laterală”, care vă permite să aflaţi care este performanţa anunţurilor atunci când apar deasupra sau în partea laterală a rezultatelor căutării Google. Aceste informaţii vă ajută să optimizaţi mai bine campaniile din reţeaua de căutare, examinând în profunzime relaţiile dintre locaţiile anunţurilor şi clicurile şi conversiile obţinute de acestea. În medie, anunţurile care apar deasupra rezultatelor căutării tind să obţină un număr semnificativ mai mare de clicuri decât anunţurile care apar în partea dreaptă. Utilizarea acestor informaţii împreună cu noile sume licitate estimate pentru afişarea în partea de sus a paginii vă poate oferi o perspectivă mai clară care să vă ajute la planificarea strategiei de licitare.


Notă: deşi sumele licitate estimate pentru afişarea în partea de sus a paginii vă pot ajuta la planificarea strategiei de licitare, setarea unei sume licitate mai ridicate decât cea estimată nu va garanta obţinerea unei poziţii în partea de sus a paginii pentru anunţuri. Poziţia anunţului va depinde în continuare de Scorul de calitate, de suma licitată CPC, de setările contului şi ale bugetului, precum şi de comportamentul utilizatorilor şi al agenţilor de publicitate concurenţi.


Iată cum puteţi consulta sumele licitate estimate pentru afişarea în partea de sus a paginii:
1. Accesaţi fila Cuvinte cheie.
2. Faceţi clic pe butonul Coloane.
3. Selectaţi Alegeţi coloanele din meniul derulant.
4. Bifaţi caseta Sumă licitată est. pentru afişarea în partea de sus a paginii şi faceţi clic pe Salvaţi.
Accesaţi Centrul de ajutor AdWords pentru a afla mai multe despre sumele licitate estimate pentru afişarea în partea de sus a paginii.


Articol postat de Cătălina Simion, Echipa Google AdWords România