Cu câteva luni în urmă, am lansat butonul +1 pentru ca utilizatorii să poată primi cu uşurinţă recomandări de la cei în care au încredere, chiar în momentul în care efectuează căutări. O recomandare din partea unei persoane de contact de încredere reprezintă una dintre cele mai utile surse de informaţii disponibile.

De atunci, butonul +1 a fost instalat pe milioane de site-uri de pe web, înregistrând peste 4 miliarde de afişări în fiecare zi. Începând de săptămâna viitoare, vom extinde acoperirea acestui buton, permiţând afişarea sa alături de anunţurile grafice de pe web.

Începând de săptămâna viitoare, dacă difuzaţi anunţuri grafice prin intermediul Reţelei de Display Google, este posibil să vedeţi butonul +1 şi recomandări alături de anunţurile dvs. Cu ajutorul unui singur clic, utilizatorii pot recomanda pagina de destinaţie a anunţului prietenilor şi persoanelor lor de contact.

Încorporarea recomandărilor personale în anunţurile grafice poate schimba modul în care utilizatorii percep publicitatea. Un anunţ grafic devine mult mai puternic atunci când utilizatorii pot vedea care dintre prietenii şi persoanele lor de contact susţin în mod activ o pagină.

Să o luăm ca exemplu pe Alexandra, care vede un anunţ pentru bilete de avion la preţ redus. A făcut clic pe +1 pentru anunţ, gândindu-se că prietenii săi ar putea considera interesante ofertele de acest tip. Acum, când prietenii şi persoanele de contact ale Alexandrei sunt conectate la Google şi văd anunţul pentru bilete de avion la preţ redus, acestea vor vedea fotografia Alexandrei în partea de jos a anunţului, împreună cu menţiunea că ea a făcut clic pe +1 pentru anunţ.

Butonul +1 şi recomandările vor apărea în partea de jos a anunţurilor grafice, apoi vor dispărea până când utilizatorul va trece cursorul mouse-ului peste anunţ. Utilizatorul poate, de asemenea, să închidă elementele suprapuse, făcând clic pe „x”.

Prietenii şi persoanele de contact ale Alexandrei vor avea mai multe şanse de a vedea anunţul. Întrucât o recomandare din partea unui prieten este un indicator foarte puternic al relevanţei, Reţeaua de display Google oferă anunţurilor recomandate un avantaj în plus, incluzându-le în licitaţia pentru orice pagină accesată de un prieten. Desigur, dacă vizaţi anumite destinaţii de plasare sau segmente de public (inclusiv categorii de interese şi liste de remarketing), anunţurile dvs. vor fi afişate numai în pagini care corespund acestor restricţii. 

În plus, anunţurile dvs. nu vor fi afişate niciodată într-o destinaţie de plasare sau pentru o categorie dintr-o listă de excluderi.

Reţineţi că un clic pe +1 pentru un anunţ corespunde paginii de destinaţie a anunţului. Ca atare, nu are importanţă dacă acel clic pe +1 este efectuat într-o pagină cu rezultate ale căutării, pe un site sau pe un anunţ grafic. Un clic pe +1 este valabil pentru materialul respectiv oriunde pe web, indiferent de locul unde apare.

În Reţeaua de display Google, butonul +1 va fi adăugat anunţurilor imagine, anunţurilor GIF animate, anunţurilor flash, anunţurilor create în Generatorul de anunţuri grafice şi anumitor elemente de inventar mobil. De asemenea, puteţi alege să includeţi butonul +1 în anunţurile DoubleClick Rich Media, care pot fi difuzate atât în Reţeaua de display Google, cât şi în afara acesteia.

Dacă nu sunteţi sigur(ă) că doriţi butonul +1 şi recomandările asociate anunţurilor, începând de astăzi, puteţi renunţa la acestea la nivelul campaniei în AdWords, în secţiunea cu setările campaniei.

Pentru mai multe informaţii cu privire la crearea anunţurilor care să accepte butonul +1 şi noua locaţie pentru pictograma Anunţuri prin Google, accesaţi Centrul de Ajutor AdWords

Pentru a afla mai multe despre butonul +1 şi despre modul în care acesta afectează anunţurile şi rezultatele căutării, accesaţi site-ul dedicat butonului +1 .


Articol postat de Adriana Sătmărean, Echipa Google AdWords România