Cu câteva săptămâni în urmă, economistul şef de la Google, Hal Varian, a scris un articol cu detalii despre valoarea reprezentată de poziţia medie.

După cum a explicat Val, există o mare diferenţă între situaţia în care un anunţ apare în poziţia nr. 1 de deasupra rezultatelor căutării şi cea în care un anunţ apare în poziţia nr. 1 din partea laterală. „Această distincţie este importantă, întrucât, în medie, anunţurile care apar deasupra rezultatelor căutării tind să obţină un număr semnificativ mai mare de clicuri decât anunţurile care apar în partea dreaptă”, a declarat Hal.

Dată fiind această „distincţie importantă”, ne face plăcere să anunţăm noul segment din rapoartele AdWords, „Partea de sus vs. partea laterală”.


Începând de săptămâna aceasta, puteţi utiliza segmentul din rapoarte „Partea de sus vs. partea laterală” pentru a afla care este performanţa anunţurilor atunci când apar deasupra sau în partea laterală a rezultatelor căutării Google. Având la dispoziţie aceste noi informaţii, puteţi optimiza mai mult campaniile din reţeaua de căutare, examinând în profunzime relaţiile dintre locaţiile anunţurilor şi clicurile şi conversiile obţinute de acestea. Agenţii de publicitate concentraţi pe marcă pot afla acum unde şi când sunt afişate anunţuri deasupra rezultatelor căutării cu ajutorul termenilor lor esenţiali reprezentaţi de mărci.


Modul de consultare a datelor segmentului „Partea de sus vs. partea laterală” 

Pentru a segmenta datele privind performanţa în funcţie de locurile unde au apărut anunţurile dvs. în paginile cu rezultate ale căutării de pe Google şi de pe site-urile de căutare partenere, nu trebuie decât să adăugaţi segmentul „Partea de sus vs. partea laterală” în tabelul cu date. Iată cum puteţi proceda:

1. Selectaţi fila Campanii, Grupuri de anunţuri, Anunţuri sau Cuvinte cheie din contul dvs. AdWords.

2. Faceţi clic pe butonul Segmentaţi din bara de instrumente aflată deasupra tabelului de date.

3. Selectaţi Partea de sus vs. partea laterală din meniul derulant. Rezultatele vor apărea în rândurile de sub fiecare anunţ.

Accesaţi Centrul de ajutor AdWords pentru a afla mai multe despre rapoartele privind poziţia anunţurilor din partea de sus şi despre sporirea numărului de afişări ale anunţurilor din partea de sus.Articol publicat de Adriana Sătmărean, echipa Google AdWords România