De curând, am adus o modificare minoră modului de funcţionare a setărilor campaniei pentru Reţeaua de display Google. Această modificare afectează campaniile care întrunesc următoarele criterii:

• sunt înscrise în Reţeaua de display Google;
• direcţionează anunţuri numai în funcţie de cuvinte cheie în minimum un grup de anunţuri;
• au ca setare a campaniei „Pagini relevante numai din destinaţiile de plasare, segmentele de public şi subiectele pe care le gestionez”.


Informaţii generale

Când creaţi o campanie pentru Reţeaua de display, puteţi alege dintre două opţiuni:
• (1) Pagini relevante din întreaga reţea
• (2) Pagini relevante numai din destinaţiile de plasare, segmentele de public şi subiectele pe care le gestionez


Dacă alegeţi opţiunea (1), Google plasează automat anunţul dvs. în pagini web relevante pe baza cuvintelor cheie din campanie. Dacă alegeţi opţiunea (2), deţineţi un grad mai mare de control asupra locurilor unde apare anunţul, întrucât acesta poate apărea numai în paginile web relevante care corespund destinaţiilor de plasare, segmentelor de public sau subiectelor indicate.


În prezent, dacă alegeţi opţiunea (2) şi adăugaţi numai cuvinte cheie, anunţurile dvs. nu vor fi eligibile să apară. Prin urmare, veţi primi zero afişări în acele grupuri de anunţuri în Reţeaua de display Google.


De exemplu, să presupunem că vindeţi pantofi de tenis şi utilizaţi cuvintele cheie „pantofi sport”, „pantofi tenis” şi „tenişi”. Dacă sunteţi înscris în Reţeaua de display şi aţi selectat setarea „Pagini relevante numai din destinaţiile de plasare, segmentele de public şi subiectele pe care le gestionez”, anunţurile dvs. sunt eligibile să apară numai în destinaţiile de plasare, pentru segmentele de public sau subiectele indicate de dvs. Întrucât nu utilizaţi subiecte, destinaţii de plasare sau segmente de public, anunţurile dvs. nu vor apărea în Reţeaua de display.Ce se schimbă?

Odată cu această modificare recentă, anunţurile care prezintă acest tip de setări conflictuale vor începe să apară în paginile relevante din întreaga Reţea Google pe baza cuvintelor dvs. cheie. În exemplul anterior, anunţurile dvs. apăreau în pagini despre „pantofi sport”, „pantofi tenis” şi „încălţăminte sport” în Reţeaua de display Google.


Dacă adăugaţi o destinaţie de plasare, un segment de public sau un subiect, anunţul dvs. va apărea în continuare numai în pagini relevante pentru destinaţia de plasare, segmentul de public sau subiectul respectiv.


Important: Nu este necesar să modificaţi grupurile de anunţuri existente, întrucât cele care întrunesc aceste criterii nu vor apărea în pagini relevante din întreaga reţea. Aflaţi mai multe

Pentru ca aceste setări ale campaniei să fie chiar mai clare, le-am redenumit.
Aceste două opţiuni şi-au schimbat numele astfel:
• (1) Afişaţi anunţuri în paginile care corespund celei mai ample metode de direcţionare
• (2) Afişaţi anunţuri numai în paginile care corespund tuturor metodelor de direcţionare selectatePentru mai multe informaţii referitoare la modul de utilizare a setărilor campaniei şi metodelor de direcţionare pentru a controla locurile unde apar anunţurile dvs., accesaţi centrul de ajutor.


Postat de Cătălina Simion, Echipa Google AdWords România