În mai v-am anunţat că, în scurt timp, urmau să fie disponibile opţiuni de direcţionare către dispozitivele de tip tabletă.

Ne face plăcere să vă informăm că opţiunea de direcţionare către dispozitive de tip tabletă este acum disponibilă pentru toţi agenţii de publicitate. Direcţionarea către dispozitive de tip tabletă este o nouă opţiune de direcţionare a campaniilor AdWords, care permite agenţilor de publicitate să aibă mai mult control asupra vizării dispozitivelor de tip tabletă şi să ajungă în mod eficient la numărul din ce în ce mai mare de utilizatori ai acestor dispozitive. 

Noua opţiune de direcţionare „Dispozitive de tip tabletă cu browsere complete” este disponibilă în secţiunea „Reţele şi dispozitive” din fila Setări din contul AdWords. Cu toate că aveaţi şi în trecut posibilitatea de a viza dispozitivele Apple iPad din secţiunea „Dispozitive mobile”, noua opţiune de direcţionare către dispozitive de tip tabletă tratează aceste aparate ca pe o categorie de sine stătătoare şi vă permite să direcţionaţi anunţurile către toate dispozitivele de acest fel. În plus, noua opţiune de direcţionare către dispozitive de tip tabletă vă permite să aveţi mai mult control, întrucât puteţi alege anumite sisteme de operare. De exemplu, pentru a afişa anunţurile numai pe Apple iPad, puteţi alege opţiunea „Dispozitive de tip tabletă cu browsere complete” pentru direcţionarea către dispozitive şi „iOS” drept setare privind sistemul de operare.

Direcţionarea spre dispozitive de tip tabletă este disponibilă iniţial numai pentru dispozitivele Apple, însă, în viitorul apropiat, vom difuza anunţuri şi pe alte dispozitive.
Cu ocazia acestei lansări, anunţurile vor începe automat să fie afişate pe dispozitive de tip tabletă, nefiind necesară o altă acţiune din partea dvs. În cazul în care campaniile dvs. vizau deja dispozitivele Apple iPad, este posibil să observaţi o creştere a numărului de afişări şi a costurilor pe măsură ce includem mai multe dispozitive de tip tabletă în opţiunile de difuzare a anunţurilor. Dacă nu doriţi ca anunţurile dvs. să apară pe dispozitive de tip tabletă, puteţi modifica setările de direcţionare către dispozitive de tip tabletă urmând aceste instrucţiuni pas cu pas.

Se estimează că, în următorii doi ani, se vor vinde peste 165 de milioane de dispozitive de tip tabletă. Ca atare, suntem de părere că sporirea semnificativă a numărului de utilizatori ai acestor dispozitive va oferi specialiştilor în marketing şansa deosebită de a crea legături mai puternice şi mai relevante cu consumatorii. Sperăm că această nouă opţiune de direcţionare către dispozitive de tip tabletă vă va ajuta să profitaţi de această şansă.Articol publicat de Adriana Sătmărean, echipa Google AdWords România