Din momentul în care am lansat sitelinkurile pentru anunţuri, în 2009, ne-am străduit să extindem formatul pentru ca acesta să apară pentru mai multe interogări şi pe mai multe dispozitive. De asemenea, am îmbunătăţit funcţia reprezentată de sitelinkurile pentru anunţuri cu opţiunea de difuzare inteligentă pentru a afişa automat mai frecvent acele sitelinkuri cu cele mai bune performanţe. Azi vă prezentăm o nouă funcţie a sitelinkurilor pentru anunţuri, sitelinkurile încorporate, care permit integrarea mai simplă în cadrul anunţurilor a linkurilor direcţionate.


În cazul formatului încorporat al sitelinkurilor pentru anunţuri, la anunţul text nu sunt anexate rânduri suplimentare. În schimb, textul din anunţul dvs. care corespunde exact unuia sau mai multor sitelinkuri din campania dvs. va fi conectat automat la adresa URL de destinaţie a sitelinkului respectiv. Cu ajutorul sitelinkurilor încorporate, clienţii potenţiali pot alege acea parte din anunţ care este valabilă în mod direct pentru interesele lor actuale şi pot accesa pagina care se referă exact la acel subiect.


De exemplu, dacă vindeţi bunuri de uz casnic, în anunţ se poate menţiona că vindeţi electrocasnice, mobilă şi tacâmuri. Dacă aveţi sitelinkuri separate pentru termenii „electrocasnice”, „mobilă” şi „tacâmuri”, cuvintele respective vor apărea sub formă de hyperlinkuri în textul publicitar, ducând clienţii potenţiali la o pagină dedicată exact acelei părţi din anunţ care le-a atras atenţia. Suntem de părere că aceste adrese URL de destinaţie vizate pot încuraja mai mulţi utilizatori să facă clic pe anunţ şi să găsească ceea ce caută atunci când ajung pe site-ul dvs.


Pentru a apărea împreună cu sitelinkuri încorporate, campania dvs. trebuie să aibă activate sitelinkurile pentru anunţuri. De asemenea, anunţul dvs. trebuie să apară deasupra rezultatelor căutării, iar o parte a textului trebuie să corespundă exact unuia sau mai multor sitelinkuri pentru anunţuri. În plus, sitelinkurile încorporate vor apărea numai pentru anunţurile care nu întrunesc una sau mai multe dintre cerinţele pentru sitelinkurile pentru anunţuri pe unul sau pe două rânduri.


Sitelinkurile încorporate sunt acum disponibile la nivel global pentru utilizatorii AdWords, cu excepţia celor din China, Japonia şi Coreea. Pentru a afla mai multe despre sitelinkurile pentru anunţuri şi despre noua funcţie reprezentată de sitelinkurile încorporate, puteţi accesa Centrul de ajutor AdWords.


Postat de Cătălina Simion, Echipa Google AdWords România