Indiferent dacă au ca scop să crească gradul de cunoaştere a mărcii sau să sporească numărul de vânzări, specialiştii în marketing au un obiectiv comun: să ajungă la persoanele care sunt probabil interesate de produsul sau serviciul lor. 

Cu ajutorul direcţionării în funcţie de context în Reţeaua de Display Google, puteţi identifica aceste persoane chiar în momentul în care îşi manifestă interesul prin căutarea unor materiale relevante. Dar ce se întâmplă dacă o persoană care a căutat informaţii despre camere foto accesează apoi un alt site de ştiri sau un blog preferat? Un specialist în marketing pentru o companie de camere foto ar dori să afişeze un anunţ acelui utilizator interesat, însă nu poate utiliza direcţionarea în funcţie de context, deoarece site-ul nu are legătură cu subiectul.

Acum aproape doi ani, am o versiune beta a categoriilor de interese în Reţeaua de Display Google. Am extins treptat disponibilitatea acestei funcţii, astfel că, începând de azi, categoriile de interese sunt disponibile pentru toţi agenţii de publicitate AdWords. 

Acestea funcţionează astfel: sistemul nostru analizează tipurile de pagini accesate de un utilizator, ţinând cont de caracterul recent şi de frecvenţa cu care au fost accesate paginile respective, apoi asociază browserul acestuia cu categorii de interese relevante. Prin utilizarea acestor categorii, puteţi afişa anunţurile pentru persoanele care vor cumpăra cel mai probabil produsele sau serviciile dvs., putând ajunge la acestea pe toate tipurile de site-uri din Reţeaua de Display Google, pe lângă site-urile relevante din punct de vedere contextual.

Având la dispoziţie peste 1.000 de categorii de interese, de la ecoturism la telefoane mobile, suntem convinşi că fiecare agent de publicitate va găsi o categorie care să se potrivească firmei sale. De asemenea, dat fiind că peste 500 de milioane de utilizatori sunt interesaţi de aceste categorii şi accesează zilnic Reţeaua de Display, veţi putea ajunge la un număr semnificativ de clienţi potenţiali.

Plătiţi numai pentru clicuri şi afişări, la preţurile din cadrul licitaţiilor, ca întotdeauna. Agenţii de publicitate care utilizează versiunea beta au folosit categoriile de interese pentru a-şi îndeplini toate tipurile de obiective, începând cu un agent de publicitate care a crescut gradul de cunoaştere a mărcii cu 40% şi terminând cu un comerciant de încălţăminte care a obţinut cu 400% mai multe conversii contra unui cost publicitar pe vânzare mai mic.

Întrucât am pus la dispoziţie categoriile de interese mai multor agenţi de publicitate, ne păstrăm angajamentul de a oferi utilizatorilor cel mai înalt nivel de control şi transparenţă. Utilizatorii pot oricând să vadă şi să modifice categoriile de interese sau să renunţe definitiv la primirea de anunţuri bazate pe categorii de interese cu ajutorul "Managerului preferinţelor anunţurilor". De asemenea, anunţurile noastre poartă "Anunţuri prin Google" pentru ca utilizatorii să fie informaţi şi să poată alege anunţurile pe care le văd.

Sperăm că veţi utiliza aceste categorii de interese pentru a vă îmbunătăţi campaniile publicitare. Suntem de părere că le veţi vedea ca pe o modalitate eficientă de a ajunge la mai mulţi utilizatori interesaţi, de a spori gradul de cunoaştere a produselor şi serviciilor dvs. şi, ca scop final, de a obţine mai multe vânzări.

Puteţi accesa Centrul de Ajutor pentru a afla mai multe despre categoriile de interese, oferite de Google agenților de publicitate.Articol publicat de Adriana Sătmărean, echipa Google AdWords România