În partea a doua a seriei dedicate începătorilor sau agenţilor de publicitate care doresc să-şi reamintească elementele de bază ale programului AdWords, vom discuta despre aspectele importante de care trebuie să ţineţi cont în ceea ce priveşte textul publicitar.

Textul publicitar este ceea ce văd clienţii în linkurile sponsorizate atunci când caută produsul/serviciul dvs. Anunţul poate fi considerat puntea de legătură dintre nevoile utilizatorilor şi produsul/serviciul oferit de dvs. Pentru ca această punte să fie cât mai relevantă, puteţi urma regulile esenţiale prezentate mai jos.

  • Este important să existe o legătură clară între textul publicitar, cuvintele cheie şi pagina de destinaţie.
  • Fiecare cuvânt trebuie să înceapă cu majusculă pentru a spori expunerea.
  • Utilizarea unor cuvinte cheie şi a unei adrese URL afişate relevante va spori relevanţa şi va permite utilizatorului să afle unde va ajunge dacă va face clic pe anunţ.
  • Crearea de linkuri de la anunţ, prin adresa URL de destinaţie, către pagina produsului promovat de anunţ.
  • Inserarea cuvântului cheie creşte valoarea CTR. Cu toate acestea, nu utilizaţi această funcţie atunci când cuvintele cheie sunt scrise greşit.
  • Utilizaţi un îndemn puternic (cumpăraţi acum) în textul publicitar şi includeţi oferte speciale şi informaţii despre preţuri.

Dacă urmaţi sfaturile de mai sus, veţi beneficia de multe avantaje. De exemplu, veţi putea afişa anunţurile pentru persoanele potrivite, întrucât textul publicitar relevant va fi vizibil în funcţie de interogarea de căutare a clientului. De asemenea, prin intermediul textului publicitar, puteţi motiva clienţii să efectueze o acţiune, iar prin crearea de linkuri spre produsele potrivite, veţi ajuta clientul să ia mai uşor decizia de a achiziţiona. Ca atare, toate aceste sugestii vor duce probabil la mai multe conversii şi la mai multe vânzări.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor fi utile atunci când faceţi publicitate cu AdWords. 

Puteţi găsi mai multe informaţii despre optimizarea textului publicitar aici. De asemenea, nu uitaţi să accesaţi Ghidul pentru începători AdWords din Centrul de ajutor AdWords pentru mai multe informaţii şi indicaţii. Nu uitați să vizionaţi programul de instruire gratuit în format video din Universitatea Online AdWords. 

Nu pierdeţi următorul articol de blog din această serie dedicată începătorilor!


Articol publicat de Adriana Sătmărean, echipa Google AdWords România