Aţi început de curând să faceţi publicitate prin Google AdWords sau aveţi pur şi simplu nevoie să vă reamintiţi elementele de bază ale programului? Dacă da, această serie de articole de blog este potrivită pentru dvs. În această serie, vom discuta despre diferitele aspecte care trebuie luate în calcul atunci când sunteţi începător în domeniul publicităţii prin AdWords. Astăzi vom începe prin a discuta despre cuvintele cheie şi despre modul în care trebuie să le gestionaţi în cont.


Un cuvânt cheie este termenul pe care îl utilizaţi (cuvânt sau expresie) pentru ca anunţul dvs. să fie afişat printre linkurile sponsorizate. Este important să vă gândiţi ce termeni de căutare utilizează clienţii atunci când navighează pe web şi să vă inspiraţi din aceştia pentru cuvintele cheie pe care le veţi adăuga în cont. După ce adăugaţi cuvinte cheie noi în cont, există câteva reguli esenţiale de care trebuie să ţineţi cont.


· Atunci când cuvintele cheie încep să primească trafic, întrerupeţi cuvintele cheie care au mai mult de 100 de afişări şi, în acelaşi timp, o valoare CTR mai mică de 1%. În caz contrar, scorul de calitate al cuvântului cheie poate fi afectat în mod negativ.

· Utilizaţi 2-3 termeni în fiecare cuvânt cheie, întrucât un singur termen poate fi adesea prea general, nu suficient de precis. De exemplu, dacă vindeţi maşini uzate, este de preferat să utilizaţi drept cuvânt cheie expresia „maşină uzată”, nu doar „maşină”. Dacă utilizaţi drept cuvânt cheie numai „maşină”, puteţi afişa anunţuri pentru cuvinte cheie începând de la „maşină de jucărie” la „maşină nouă” sau la „vopsea maşină”.

· Folosiţi cuvinte cheie utilizate în textul publicitar, care au o legătură puternică cu anunţul, cu produsul şi cu pagina de destinaţie pe care le promovaţi.

· Dacă aveţi un Scor de calitate mai ridicat, puteţi şi să afişaţi mai multe anunţuri contra aceluiaşi buget.

· Utilizaţi atât forma de singular, cât şi cea de plural a cuvintelor cheie pentru a acoperi toţi termenii de căutare.


Care sunt avantajele acestei metode? La început, cuvintele cheie mai precise, cu un grad mai mare de relevanţă, creează mai multe clicuri, care duc la accesarea site-ului de către mai mulţi clienţi. Aceasta înseamnă şi că activităţile dvs. de marketing vor fi mai relevante şi că veţi plăti pentru acele clicuri efectuate de clienţi care sunt relevante pentru firma dvs. Mai mult, în acest fel, veţi avea mai mult control asupra mesajului prezentat.


Sperăm că aceste sfaturi vă vor fi utile atunci când faceţi publicitate cu AdWords. Puteţi găsi mai multe informaţii despre cum puteţi crea o listă de cuvinte cheie eficientă aici. De asemenea, puteţi găsi inspiraţie pentru îmbunătăţirea listei de cuvinte cheie vizionând acest program de instruire gratuit în format video din Universitatea Online AdWords. În sfârşit, puteţi găsi mai multe informaţii utile despre acest aspect în Ghidul pentru începători AdWords din Centrul de ajutor AdWords.


Nu pierdeţi următorul articol din această serie de articole de blog dedicate începătorilor!


Articol postat de Cătălina Simion, Echipa Google AdWords România