În cadrul efortului nostru continuu de a îmbunătăţi instrumentele de gestionare a conturilor pentru agenţii şi agenţii de publicitate mari, am implementat conturi cu date de conectare opţionale, o nouă funcţie care simplifică procesul de creare a conturilor în cadrul serviciului Centrul meu de clienţi (MCC), permiţând crearea unui nou cont AdWords în cadrul contului MCC, fără nume de utilizator sau parolă.


Avantajul conturilor cu date de conectare opţionale este acela că permite agenţiilor şi clienţilor să creeze noi conturi AdWords cu ajutorul contului MCC fără a fi necesar să creeze adrese e-mail şi parole exclusiv pentru noul cont.

Iată câteva întrebări frecvente care vă vor ajuta să profitaţi de această funcţie:


1. Cum pot crea un cont cu date de conectare opţionale în AdWords?

Când faceţi clic pe butonul „Creaţi un cont” din contul MCC, completaţi cele trei câmpuri obligatorii: numele contului, fusul orar şi moneda. Va apărea şi un link extensibil cu eticheta „Invitaţi un alt utilizator (opţional)”, care vă oferă opţiunea de a invita un utilizator la cont. Chiar dacă alegeţi să nu faceţi acest lucru, după ce faceţi clic pe „Salvaţi”, veţi avea un cont nou, activ.


2. Ce se întâmplă dacă vreau ca un cont să aibă date de conectare?

Puteţi fie să „Invitaţi un alt utilizator (opţional)” în timpul procesului de creare a contului, fie să urmaţi procesul normal de invitare a unui utilizator la un cont AdWords: accesaţi fila „Contul meu”, faceţi clic pe „Acces la cont” şi alegeţi linkul „Invitaţi alţi utilizatori”.


3. Unde ajung notificările pentru conturile cu date de conectare opţionale?

Notificările esenţiale din cont (cum ar fi notificările privind facturarea sau e-mailurile referitoare la încălcarea politicilor) vor fi trimise la adresa e-mail asociată contului MCC. În cazul alertelor care nu sunt esenţiale, asiguraţi-vă că aţi activat notificările din pagina „Setările clientului meu” de la nivelul contului MCC. De asemenea, puteţi activa „Sugestii privind performanţa” şi „Buletine informative” special pentru contul cu date de conectare opţionale. Astfel de notificări vor fi trimise la adresa e-mail asociată contului MCC.


Puteţi găsi întrebări frecvente suplimentare privind crearea conturilor cu date de conectare opţionale în secţiunea dedicată conturilor MCC din Centrul de ajutor AdWords.


Pentru mai multe resurse despre Centrul meu de clienţi şi alte instrumente pentru gestionarea eficientă a conturilor mari, accesaţi Centrul de ajutor AdWords.


Articol scris de Katie Miller, departamentul de marketing pentru agenţii, publicat de Adriana Sătmărean, echipa AdWords România