Poate fi dificil să încurajaţi vizitatorii site-ului web să efectueze o achiziţie, iar acest lucru poate afecta în mod direct succesul afacerii dvs.

Din fericire, există câţiva paşi pe care îi puteţi urma pentru a determina vizitatorii site-ului să efectueze o conversie.

În următoarea serie de trei articole, vă vom prezenta câteva sugestii şi idei care vă vor ajuta să înţelegeţi ce modificări ar trebui să aduceţi site-ului.

În articolul de astăzi (Partea I), ne vom concentra asupra alegerii paginii de destinaţie potrivite, motiv pentru care vă vom împărtăşi câteva practici optime legate de acest subiect.

Alegeţi cea mai bună adresă URL de destinaţie

Examinaţi site-ul web promovat şi identificaţi pagina care conţine informaţiile sau produsul descris în anunţ. Dacă utilizatorii nu găsesc ceea ce promiteţi în anunţ imediat ce ajung pe site, este foarte probabil că îl vor părăsi.
Asiguraţi-vă că toate promoţiile şi produsele menţionate în anunţ sunt vizibile în pagina dvs. de destinaţie.

*Sfat util: încercaţi să utilizaţi acelaşi titlu din anunţ în pagina de destinaţie. În acest fel, clientul va şti imediat că a ajuns la pagina potrivită.

Pagina principală

1) Subliniaţi marca şi obiectivul site-ului: asiguraţi vizitatorii că au ajuns pe site-ul potrivit, afişând în mod clar marca şi argumentele de vânzare unice.
Evitaţi introducerile lungi, întrucât clienţii vor căuta aceste informaţii în secţiunea „Despre noi”.

2) Identificaţi aspectul optim pentru pagină: oferiţi utilizatorilor o pagină principală curată şi uşor de înţeles, neaglomerată şi care să conţină toate informaţiile relevante în partea de sus.

3) Facilitaţi navigarea pe alte pagini ale site-ului: este de dorit ca vizitatorii să navigheze mai departe de pagina principală. Asiguraţi-vă că vizitatorii nu se pierd printre multele căi posibile pe care le pot urma. Opţiunile legate de următoarele pagini de accesat trebuie să fie clare şi simple.

Navigabilitatea

Secretul pentru a-i transforma pe vizitatori în clienţi este de a facilita utilizatorilor găsirea a ceea ce caută.

  • Categoriile de produse/servicii trebuie să fie vizibile: utilizatorii trebuie să ştie cum să navigheze pentru a face acest lucru. Utilizaţi etichete/titluri clare care să indice categoriile de produse şi servicii oferite.
  • Utilizaţi termeni uşor de înţeles: atunci când etichetaţi categoriile de produse/servicii oferite, asiguraţi-vă că utilizaţi termeni pe care clienţii să îi înţeleagă şi care să li se pară interesanţi. Evitaţi jargonul, pe cât posibil.
  • Evidenţiaţi paşii următori: ajutaţi utilizatorii să înţeleagă cum pot ajunge de la A la B, în cel mai simplu mod cu putință.

După ce aţi înţeles esenţa unei adrese URL de destinaţie şi a unei structuri a site-ului utile, sunteţi pregătit să aflaţi mai multe despre sfaturile avansate legate de site-ul dvs. Nu pierdeţi cea de-a doua parte din această serie, care va fi publicată în curând.


Articol publicat de Adriana Sătmărean, echipa AdWords România