AdWords trebuie să fie un loc sigur, corect şi de încredere, atât pentru agenţii de publicitate, cât şi pentru persoanele care fac clic pe anunţuri. Din acest motiv, multe politici AdWords se concentrează pe transparenţă, siguranţă a utilizatorilor şi securitate.

În data de 17 mai, vom adăuga trei cerinţe la politicile AdWords existente, care vor acoperi divulgarea şi utilizarea informaţiilor personale. Aceste cerinţe vor fi valabile oriunde este disponibil programul AdWords.

Dacă site-ul dvs. solicită informaţii despre plăţi , informaţii personale sau financiare din partea vizitatorilor, vă rugăm să consultaţi noile cerinţe şi să aduceţi modificările necesare pentru a nu vă confrunta cu anunţuri suspendate.


1. Divulgare clară, accesibilă înainte ca vizitatorii să introducă informaţiile personale
Politica existentă impune agenţilor de publicitate să descrie clar modul în care vor fi utilizate informaţiile personale solicitate. În curând, vă vom solicita ca şi descrierea să fie uşor de accesat înainte ca vizitatorii site-ului să introducă detaliile.

2. Opţiunea de a întrerupe comunicările directe
În cadrul descrierii modului în care vor fi utilizate informaţiile personale, vi se va solicita să descrieţi şi modul de renunţare la viitoarele e-mailuri, apeluri telefonice sau alte comunicări directe.

3. Utilizarea SSL la culegerea informaţiilor despre plăţi şi a anumitor informaţii financiare şi personale
Multe site-uri web utilizează conexiuni cunoscute sub numele de SSL (Secure Sockets Layer) pentru criptarea informaţiilor delicate care trec de la browserul dvs. la serverul lor. Pentru a oferi siguranţă utilizatorilor, politica AdWords va impune tuturor agenţilor de publicitate să utilizeze conexiuni SSL la culegerea informaţiilor despre plăţi şi a anumitor informaţii financiare şi personale (cum ar fi contul bancar şi numerele de asigurări sociale).

Pentru mai multe detalii, accesaţi următoarele resurse:

Informaţiile personale şi financiare aflate sub incidenţa acestor politici
Noţiuni introductive despre SSL


Pentru a fi la curent cu toate modificările politicii AdWords, accesaţi Jurnalul modificărilor aduse politicii AdWords.Postat de Cătălina Simion, Google AdWords România