În ultimele săptămâni am observat o creștere semnificativă în utilizarea link-urilor de site pentru anunţuri Google. Acest lucru ne bucură și în același timp ne dă posibilitatea să postăm azi un articol dedicat special Sitelinkurilor, care sperăm să aducă informații și bune practici de utilizare.

Sitelinkurile pentru anunţuri reprezintă o funcţie pentru anunţurile bazate pe căutare, care vă permite să includeţi până la 4 linkuri suplimentare către materiale aflate în alte pagini de pe site-ul dvs. decât pagina de destinaţie principală. Sitelinkurile sporesc valoarea anunţurilor AdWords prin prezentarea unor linkuri suplimentare, direcţionate şi relevante, pentru utilizatorii ale căror interogări de căutare au determinat afişarea anunţului dvs.

În plus, sitelinkurile simplifică actualizarea promoţiilor sezoniere şi limitate, întrucât puteţi modifica linkurile suplimentare din anunţuri oricât de des doriţi, astfel încât anunţul să fie cât mai potrivit pentru eforturile de marketing şi de vânzări dintr-un anumit moment.


I. Crearea unei noi campanii cu sitelinkuri

Pentru a crea prima extensie într-o campanie nouă, prin intermediul paginii de creare a campaniilor:
1. În secţiunea Extensii la anunţuri > Sitelinkuri, bifaţi caseta corespunzătoare opţiunii „Extindeţi anunţurile mele cu linkuri spre secţiuni de pe site-ul meu”.
2. Indicaţi numele şi adresele URL pentru maximum zece linkuri interne, adăugând pe prima poziţie linkurile prioritare. Ţinându-se cont parţial de ordine, vor fi afişate până la 4 din acele linkuri.
3. După ce aţi terminat de adăugat linkurile, faceţi clic pe „Salvaţi şi continuaţi”.
4. În cazul în care căutarea unui utilizator determină difuzarea anunţului dvs. cu sitelinkuri, sistemul nostru poate include în anunţ până la 4 din linkurile dvs. suplimentare împreună cu linkul pentru pagina de destinaţie principală. Cu cât calitatea anunţului este mai ridicată, cu atât este mai probabil ca sitelinkurile să poată fi afişate împreună cu anunţul respectiv.


II. Care sunt regulamentele tehnice pentru Extensiile Google Sitelinks?

Textul linkului este limitat la 35 de caractere și adresa URL-ului de destinație este limitată la 1024 de caractere.


III. Instrucțiuni pentru textul linkului

Text link corect și clar
Linkul textului trebuie să fie corelat în mod direct cu conţinutul paginii de destinaţie la care trimite anunţul. Atunci când utilizatorii văd anunţul dvs., aceştia trebuie să înţeleagă ce tip de produs, serviciu sau alt conţinut vor găsi pe site-ul către care îi direcționați. De aceea, nu acceptăm ca text link-ul propriu-zis.
Utilizarea simbolurilor
Nu este permisă utilizarea în textul linkului a unor simboluri care nu au ca scop atragerea atenției către Sitelinkurile pentru anunțuri (Exemplu:► vizitează site-ul nostru).
Nu este permisă inserarea cuvintelor cheie
În textul linkului nu puteți utiliza funcția de inserare cuvânt cheie.


IV. Instrucțiuni pentru adresa URL de destinaţie

Fiecare link trebuie să trimită către o pagină de destinație diferită.
Pentru a proteja experiența utilizatorului, în cadrul unei singure campanii AdWords nu acceptăm Adrese URL de destinație a Sitelinkurilor pentru anunțuri multiple, care să trimită către aceeași pagină de destinație.


V. Protecția minorilor

Google verifică toate anunţurile și extensiile asociate pentru a se asigura că acestea se afișează pentru un public corespunzător. Extensiile Sitelinkurilor pentru anunțuri şi conţinutul site-ului web asociat acestora trebuie să fie adecvate pentru minori. Nu va fi acceptat nici un anunţ care conţine materiale neadecvate pentru minori sau destinate adulţilor.


Postat de Cătălina Simion, Echipa Google AdWords România