Tinând cont de faptul că se estimează că în urmatorii doi ani vor fi livrate peste 165 de milioane de dispozitive de tip tabletă, putem deduce că aceste aparate au devenit foarte populare în rândul consumatorilor pasionați de tehnologie. Prin urmare, ne face plăcere să vă anunțăm că suntem în plin proces de dezvoltare a unor noi opțiuni de direcționare, care vă vor ajuta să creați în mod mai eficient legături cu acest public. Pentru a vă oferi un grad mai mare de control asupra anunțurilor AdWords, vom schimba modul în care puteți viza dispozitivele de tip tabletă.

În decursul următoarelor două săptămâni, secțiunea „Rețele și dispozitive” din fila Setări din contul AdWords va include o nouă opțiune de direcționare, numită „Dispozitive de tip tabletă cu browsere complete”. Cu toate că aveați și în trecut posibilitatea de a viza dispozitivele Apple iPad, această nouă funcție vă va permite să direcționați mai simplu anunțurile spre întreaga categorie reprezentată de dispozitivele de tip tabletă. În plus, veți putea să selectați într-un mod mai precis tipurile de dispozitive și de sisteme de operare pe care vor fi afișate anunțurile dvs. AdWords. De exemplu, pentru a afișa anunțurile pe Apple iPad, veți putea alege opțiunea „Dispozitive de tip tabletă cu browsere complete” pentru direcționarea către dispozitive și „iOS” drept setare privind sistemul de operare. Direcționarea spre dispozitive de tip tabletă va fi disponibilă inițial numai pentru dispozitivele Apple, însă, în viitorul apropiat, vom difuza anunțuri și pe alte dispozitive.

În momentul în care această opțiune va fi disponibilă în contul dvs., anunțurile vor începe automat să fie afișate pe dispozitive de tip tabletă, nefiind necesară o altă acțiune din partea dvs. În cazul în care campaniile dvs. vizau deja dispozitivele Apple iPad, este posibil să observați o creștere a numărului de afișări și a costurilor pe masură ce includem mai multe dispozitive de tip tabletă în opțiunile de difuzare a anunțurilor. Dacă nu doriți ca anunțurile dvs. să apară pe dispozitive de tip tabletă, veți putea indica această preferintă în setările de direcționare în funcție de dispozitiv, urmând aceste instrucțiuni pas cu pas.

Rețineți că pe aceste dispozitive de tip tabletă pot fi afișate numai anunțuri text și imagine standard. Asigurați-vă că pagina dvs. de destinație este afisată corect pe dispozitive de tip tabletă, deoarece sistemul nostru va împiedica automat difuzarea anunțurilor dvs. pe dispozitive de tip tabletă dacă detectează faptul că utilizatorii de dispozitive vor fi direcționați către o pagină de destinație care are un volum semnificativ de conținut Flash sau alt tip de conținut care nu va fi afișat corect. Pentru a afla mai multe, consultați acest articol din Centrul de ajutor.

Ne străduim în permanență să furnizăm agenților de publicitate noi funcții de direcționare pentru campaniile lor AdWords. Sperăm că aceste noi opțiuni de direcționare vă vor permite să creați în mod eficient legături cu clienții prin intermediul unei game diverse de dispozitive.


Scris de Surojit Chatterjee, manager de produs. Publicat de Cătălina Simion, Google AdWords România