Astăzi vom discuta despre un alt subiect interesant, care are un grad mare de relevanţă, întrucât poate afecta în mod direct succesul campaniei. Fiecare minut în care nu sunt difuzate anunţurile dvs. poate duce la pierderea de clienţi importanţi. Cum se poate împiedica acest lucru?

Formula secretă care duce la calea sigură către aprobare începe cu un ingredient de bază: respectarea logicii. În primul rând, pregătiţi-vă anticipat pentru ceea ce urmează să se întâmple. Dacă aveţi campanii cu adevărat urgente, care trebuie să se difuzeze la o dată stabilită, cum ar fi cele pentru oferte speciale sau cele sezoniere, trimiteţi anunţurile cu suficient timp înainte, întrucât în procesul de aprobare pot surveni întârzieri. Nu uitaţi că anunţurile incluse în campaniile întrerupte nu vor fi examinate. Dacă doriţi să modificaţi un anunţ, un bun sfat este să creaţi unul nou şi să permiteţi celui vechi să se difuzeze în continuare, până la aprobarea celui nou. În acest fel, anunţurile dvs. vor fi difuzate fără întrerupere, întrucât de fiecare dată când trimiteţi anunţuri noi sau aduceţi modificări celor existente, acestea sunt retrimise automat spre examinare. Prin urmare, un anunţ care are starea „în aşteptarea examinării” poate fi difuzat în paginile de căutare Google, dar va fi difuzat pe site-urile partenerilor de căutare sau în destinaţiile de plasare din Reţeaua de display numai după ce îl examinăm şi îl aprobăm.

Al doilea ingredient este reprezentat de un amestec de politici publicitare. Nu uitaţi să utilizaţi proporţii potrivite în ceea ce priveşte cantitatea şi calitatea. În funcţie de tipul de anunţ, va trebui să ţineţi cont de anumite reguli pentru a vă asigura că anunţul dvs. va fi publicat. Atunci când creaţi anunţul, aveţi în vedere cele mai frecvente erori. În acest fel, nu veţi dezamăgi clienţii cu un anunţ de calitate slabă.

Politici privind crearea anunţurilor: nu utilizaţi niciodată majuscule atunci când nu este cazul şi nici aspecte de gramatică, de ortografie, de spaţiere, simboluri sau punctuaţie care se abat de la standard.


DA


NU


Politici privind linkurile: asiguraţi-vă întotdeauna că adresa URL de destinaţie funcţionează şi că domeniul afişat corespunde domeniului de destinaţie din adresa URL.

Politici privind conţinutul: luaţi în considerare politicile caracteristice ţării dvs., întrucât acestea variază de la o ţară la alta. Verificaţi anticipat dacă produsul dvs. este permis sau restricţionat în ţara dvs.


INTERZIS


INTERZIS


Nu uitaţi că aceste regulamente sunt valabile pentru anunţurile text, imagine, video şi mobile. În plus, pentru anunţurile diferite de anunţurile text am implementat politici suplimentare care trebuie respectate. Iată câteva aspecte relevante pe care să le luaţi în considerare.

Anunţuri imagine/flash:
• Anunţurile trebuie să ocupe întregul spaţiu al dimensiunii de imagine pe care aţi ales-o.
• „Efectele de mouse” trebuie să fie iniţiate de către utilizator. Anunţurile nu pot simula acţiuni ale mouse-ului sau ale computerului, cum ar fi imitarea mişcării unei pictograme de mouse; acesta se consideră a fi un efect de mouse care nu este iniţiat de către utilizator.
• Anunţurile imagine şi conţinutul site-ului web asociat acestora trebuie să fie Adecvate pentru minori
• Lungimea animaţiei: anunţurile animate sunt limitate la maximum 30 de secunde (la o rată de redare a cadrelor de 15 - 20 cps), după care trebuie să rămână statice

Anunţuri video:
• Componenta audio a anunţului video va fi redată în momentul în care un utilizator face clic pe anunţul dvs.
• Să aibă cel mult 50 KO
• Să fie în format .JPEG, .PNG sau .GIF
• Pentru imaginea de deschidere a anunţului video, animaţia nu este permisă
• Anunţurile video trebuie să aibă o durată maximă de 4 minute. Componenta video a videoclipului dvs. va fi redată atunci când un utilizator face clic pe imaginea de deschidere, pe adresa URL sau pe butonul de redare.


Ultimul ingredient, dar cu siguranţă nu cel mai puţin important, este să fiţi întotdeauna la curent cu cele mai recente actualizări aduse politicii. Pentru a simplifica lucrurile, am pus la dispoziţie în Centrul de ajutor o nouă secţiune dedicată politicii, în care veţi găsi toate actualizările relevante şi cu ajutorul căreia veţi afla întotdeauna noutăţile.

V-am comunicat toate ingredientele, iar tot ceea ce trebuie să faceţi este să vă folosiţi creativitatea şi să creaţi propria reţetă, dar şi să adăugaţi aroma dvs. specială, care va asigura succesul campaniei!

Postat de Cătălina Simion, Google AdWords România