Remedierea unei probleme este mai simplă atunci când ştiţi exact care este problema cu care vă confruntaţi. Dorim să oferim un grad mai mare de claritate în cadrul programului AdWords pentru agenţii de publicitate afectaţi de politica privind paginile de destinaţie. Acum este mai uşor să aflaţi când sunteţi afectat de o problemă legată de politica privind site-urile sau paginile de destinaţie, nu numai de o problemă legată de calitatea paginii de destinaţie. Înainte de a discuta despre modificările pe care le-am adus programului AdWords pentru a clarifica acest aspect, vom discuta despre diferenţele dintre politica privind paginile de destinaţie şi calitatea paginilor de destinaţie.

Care este diferenţa dintre politica privind paginile de destinaţie şi calitatea paginilor de destinaţie?

Principalul obiectiv al politicii privind paginile de destinaţie este să se asigure că site-urile accesate de utilizatori după ce fac clic pe anunţuri sunt sigure, de încredere şi legale. Sistemele automatizate şi specialiştii instruiţi sunt cei care iau deciziile privind aplicarea politicii. Atunci când paginile de destinaţie sunt suspectate de încălcarea politicilor AdWords, anunţurile şi cuvintele cheie asociate acestora sunt dezactivate şi nu li se permite să participe la licitaţia AdWords.
Calitatea paginilor de destinaţie poate afecta poziţia şi performanţa anunţului în cadrul licitaţiei AdWords. Asemenea tuturor factorilor incluşi în Scorul de calitate, calitatea paginii de destinaţie este stabilită de sisteme automatizate.

Ce modificări vor surveni în interfaţa AdWords?

Anterior, dacă o adresă URL de destinaţie nu respecta regulamentele privind calitatea site-urilor şi paginilor de destinaţie, Scorul de calitate al cuvintelor cheie era 1/10, apărea o notificare conform căreia anunţurile sunt afişate rar, precum şi o înştiinţare privind calitatea slabă a paginii de destinaţie, însă nu se menţiona în mod explicit faptul că a fost încălcată politica privind paginile de destinaţie.

Acum, în coloana de stare a cuvintelor cheie afectate va apărea textul „Site suspendat”. Întrucât cuvintele cheie afectate nu pot afişa anunţuri, nu se mai calculează şi nu se mai afişează Scorul de calitate. Dacă treceţi la fila Anunţuri, veţi putea vedea şi anunţurile care nu sunt difuzate din cauza aplicării politicii şi care vor avea starea „Suspendat”.

Aceste modificări sunt vizibile pentru majoritatea încălcărilor politicii privind paginile de destinaţie. Cu toate acestea, în cazul încălcărilor grave, vă reamintim că este posibil să suspendăm imediat contul.

Sperăm că în acest fel veţi putea identifica mai uşor problemele şi veţi putea lua măsuri de remediere atunci când sunteţi afectat de aplicarea politicii privind paginile de destinaţie. De asemenea, urmează să aducem îmbunătăţiri materialelor din centrul de ajutor şi sistemelor de notificare prin e-mail care sunt asociate politicilor. Nu pierdeţi aceste noutăţi.

Accesaţi Centrul de ajutor pentru mai multe informaţii referitoare la politicile AdWords sau la calitatea paginilor de destinaţie. De asemenea, puteţi să ne contactaţi pentru detalii cu privire la o anumită problemă asociată politicii AdWords care afectează contul dvs.

Postat de Mădălina Ana, Google AdWords România