(Publicat in data de 2/14/2011 pe Blogul Oficial Google link )

Am căutat diverşi algoritmi pentru a detecta asa-numitele ferme de conţinut care reprezintă site-uri cu conţinut slab sau de calitate scăzută. Astfel am hotărat ca unul dintre semnalele pe care il vom lua în considerare sa fie feedbackul utilizatorilor. În acest scop, am lansat o extensie Chrome preliminară şi experimentală prin care utilizatorii pot bloca site-uri din rezultatele căutării pe web. O data instalată, această extensie trimite către Google informaţii despre site-urile blocate, iar Google va studia feedbackul rezultat şi îl va lua în considerare ca semnal potenţial de clasare a rezultatelor căutării.

Puteţi să descărcaţi extensia şi să începeţi blocarea site-urilor chiar acum. Arată astfel:


Când veţi utiliza această extensie pentru a bloca un site, nu veţi mai vedea rezultate de la acel domeniu în rezultatele căutării Google. Puteţi revoca oricând un site blocat din partea de jos a rezultatelor căutării, astfel că este uşor să anulaţi blocările:


Puteţi, de asemenea, edita lista cu site-uri blocate făcând clic pe pictograma extensiei din partea dreaptă sus a ferestrei Chrome.


Extensia este disponibilă în limbile: română, engleză, franceză, germană, italiană, portugheză, rusă, spaniolă şi turcă. Sperăm că această extensie va îmbunătăţi experienţa dvs. de căutare. Vă mulţumim anticipat pentru participarea la acest experiment. Dacă sunteţi un utilizator Chrome pasionat de tehnologie, descărcaţi şi încercaţi chiar astăzi extensia Lista personală de site-uri blocate.

Scris de Matt Cutts, inginer principal software. Postat de Ștefania Drugă, echipa de calitate a căutării Google.