Nu puteţi dormi noaptea, întrebându-vă la ce valori sunt sumele dvs. licitate? Vă planificaţi vacanţele în funcţie de fluctuaţiile volumului de clicuri?

Gestionarea eficientă a unui cont AdWords necesită timp, timp pe care l-aţi putea petrece gestionând alte aspecte ale firmei dvs. Din acest motiv, am creat funcţia „reguli automatizate”, o nouă funcţie care vă permite să beneficiaţi de gestionarea contului pe toată durata zilei, putând în acelaşi timp să vă concentraţi asupra altor aspecte importante.

Cu ajutorul regulilor automatizate, puteţi crea reguli pentru a automatiza modificările aduse sumelor licitate, bugetului şi stării pentru un anumit element al contului (cuvinte cheie, grupuri de anunţuri, campanii şi anunţuri selectate de dvs.). Aceste modificări au loc în anumite momente. De exemplu, puteţi crea reguli automatizate pentru efectuarea următoarelor activităţi:

Activaţi acele anunţuri care promovează o ofertă specială în noaptea de duminică, atunci când oferta intră în vigoare

Sporiţi automat suma licitată la valoarea sumei CPC pentru afişarea în prima pagină pentru toate cuvintele cheie dintr-o campanie care includ termenul „reducere”

Generaţi mai mult trafic în zilele cu un număr mare de achiziţii, sporind automat bugetul zilnic în zilele de luni şi reducându-l în zilele de miercuri

Să analizăm un exemplu. Să presupunem că vindem ceasuri deşteptătoare Google şi dorim ca anunţul nostru să apară într-o poziţie de vârf pentru cuvintele cheie ce conţin expresia „ceas deşteptător”. Putem crea o regulă care să mărească în mod automat sumele licitate pentru aceste cuvinte cheie importante atunci când poziţia medie scade sub 2. Mai întâi vom naviga la fila Cuvinte cheie din campanie, vom face clic pe meniul derulant „Automatizaţi” şi vom alege „Modificaţi sumele licitate CPC maxime atunci când...”

În fereastra care apare, vom preciza faptul că dorim să majorăm sumele licitate cu 10%, iar suma licitată maximă să fie de 10,5 RON, atunci când sunt îndeplinite anumite criterii. În acest caz, cerinţele noastre sunt două: cuvintele cheie să conţină termenul „ceas deşteptător”, iar poziţia medie a anunţului să fie mai mică decât 2.

Apoi, vom stabili ca regula să fie aplicată în fiecare zi, la ora 06:00, utilizând date din ziua anterioară. Vom da un nume regulii şi vom alege să ţinem evidenţa modificărilor primind un e-mail la fiecare aplicare a acesteia.

Un ultim pas important este să facem clic pe „Previzualizaţi rezultatele” pentru a consulta o listă de modificări care s-ar efectua dacă regula ar fi aplicată în momentul respectiv. Când totul este în ordine, facem clic pe „Salvaţi”.

Pentru a gestiona regulile create şi pentru a ţine evidenţa modificărilor efectuate automat în cont în fiecare zi, accesaţi secţiunea „Panou de control şi arhivă” din cont şi faceţi clic pe „Reguli”.

Dacă efectuaţi în mod regulat activităţi manuale în cont, vă recomandăm să încercaţi regulile automatizate. După ce faceţi acest lucru, am dori să aflăm feedbackul dvs. cu privire la modul în care putem îmbunătăţi regulile automatizate. Prin urmare, spuneţi-ne ce părere aveţi!

Pentru mai multe informaţii cu privire la regulile automatizate, accesaţi Centrul de ajutor AdWords.

Postat de Echipa Google AdWords România