Cu ajutorul noilor rapoarte geografice, puteţi analiza performanţa anunţurilor dvs. în ţările şi regiunile care trimit trafic AdWords spre site-ul dvs. Să tratăm acest subiect în detaliu.

Agentul de publicitate român fictiv, Andrei, vinde haine de bună calitate în întreaga lume. El are o campanie AdWords internaţională, creată în limba engleză, întrucât site-ul său web internaţional este în limba engleză. Andrei vizează 24 de limbi, cum ar fi engleza, italiana şi slovaca, dar şi 54 de ţări europene, cum ar fi Spania, Olanda şi Portugalia. În acest fel, el doreşte să includă toţi clienţii potenţiali din Europa.

Pentru a consulta date geografice, eroul nostru face clic pe săgeata de lângă fila Segmente de public. Aici este disponibilă caseta opţională „Parametri”. Face clic pe OK şi accesează fila Parametri. Deschide apoi Afişare: Zi şi schimbă modul de afişare în Date geografice. Acum vor fi disponibile valori pentru ţară/teritoriu, regiune, zonă metropolitană şi oraş. Când consultă datele geografice pentru campania internaţională, Andrei decide să filtreze în funcţie de Rata de conv. (1-pe-clic). Ţările cu cele mai mari rate de conversie apar în partea de sus, urmate de multe ţări în care nu se înregistrează deloc conversii. Andrei îşi dă seama că este logic să aloce un buget mai mare pentru ţările care dau rezultate foarte bune şi să afle motivele pentru care produsele sale nu se vând în alte ţări. După ce consultă 182 de rânduri de informaţii pentru diferite ţări, el constată că, dacă ar crea campanii separate pentru ţările cu cele mai bune rezultate, i-ar fi mai uşor să le monitorizeze în viitor.Apoi, Andrei decide să testeze cele 24 de limbi pe care le vizează. Iniţial, el considera că este o idee bună să acopere cât mai multe limbi, astfel încât să nu piardă nicio şansă. Acum, el doreşte să afle cum funcţionează de fapt direcţionarea, astfel că accesează Centrul de ajutor AdWords (http://adwords.google.com/support/?hl=ro). Dintr-un articol referitor la direcţionarea în funcţie de limbă, Andrei află că sistemul AdWords ia în considerare setările privind limba ale interfeţei Google a utilizatorului, pentru a verifica dacă aceasta corespunde uneia dintre limbile vizate de campania dvs. Întrucât el vizează 24 de limbi, anunţurile sale vor beneficia de un grad mare de vizibilitate, în 24 de interfeţe Google diferite. Cu toate acestea, toate anunţurile lui Andrei sunt în limba engleză, ceea ce înseamnă că anunţurile sale în limba engleză vor apărea în partea dreaptă a unei interfeţe în limba italiană, islandeză, franceză etc. Întrucât site-ul web internaţional al lui Andrei este în limba engleză, el presupune că toţi clienţii săi internaţionali vorbesc limba engleză şi vor face clic pe anunţul său. Pe baza rapoartelor geografice, Andrei poate identifica anumite ţări care nu înregistrează conversii. Cea mai bună strategie este să excludă limbile vorbite în aceste ţări dintre opţiunile pentru direcţionare. În acest fel, Andrei poate dedica întregul buget ţărilor şi limbilor care au cea mai mare şansă de a înregistra vânzări.

Andrei poate să aducă acum modificări importante campaniei sale de vânzări pe plan internaţional. Mai întâi, el creează campanii AdWords separate pentru ţările în care înregistrează cele mai multe vânzări. Apoi, el adaugă engleza şi limba vorbită în ţările respective printre opţiunile de direcţionare. La final, redistribuie bugetul pentru mai multe campanii. În acest fel, monitorizarea va fi mai simplă, iar Andrei va cheltui bugetul într un mod mai eficient. În zilele următoare, el va utiliza în continuare rapoartele AdWords pentru a monitoriza îndeaproape evoluţia campaniilor.

Postat de Echipa Google AdWords România