Cu câteva luni în urmă, am lansat Experimentele pentru campanii AdWords, un instrument gratuit care facilitează testarea şi măsurarea exactă a impactului avut de modificările aduse cuvintelor cheie, sumelor licitate, grupurilor de anunţuri, destinaţiilor de plasare, iar acum, chiar şi anunţurilor! Experimentele pentru campanii AdWords vă permit să aduceţi modificări experimentale unui procentaj din traficul AdWords. Puteţi compara statisticile pentru traficul de experiment cu cele pentru traficul de control şi puteţi obţine rezultate semnificative din punct de vedere statistic, care pot indica în mod clar dacă modificările experimentale au îmbunătăţit performanţa.

Ce anume pot testa?
Puteţi desfăşura experimente pentru anunţuri atât în cazul anunţurilor text, cât şi cel al anunţurilor grafice. Iată câteva dintre componentele pe care le puteţi testa în fiecare caz:

Anunţurile text

- text publicitar
- titluri
- adrese URL afişate
- îndemnuri

Anunţurile grafice
- imagini
- adrese URL afişate
- îndemnuri

Puteţi testa anunţurile text şi anunţurile grafice cu alte anunţuri de acelaşi tip, însă Experimentele pentru campanii AdWords vă permit să mergeţi mai departe. Dacă pentru anunţuri s-a activat Reţeaua de display Google, puteţi, de asemenea, să comparaţi performanţa anunţurilor text cu cea a anunţurilor grafice de pe site-urile din Reţeaua de display. Dacă nu aveţi deja anunţuri grafice în cont, puteţi crea cu uşurinţă astfel de anunţuri, cu ajutorul generatorului de anunţuri grafice, disponibil în programul AdWords.

Ce se va întâmpla cu rotaţia anunţurilor?
În trecut, este posibil să fi utilizat rotaţia anunţurilor pentru a testa variantele de anunţuri dintr-un grup de anunţuri. Diferenţa principală dintre Experimentele pentru campanii AdWords şi rotaţia anunţurilor este că prima funcţie vă permite să decideţi care să fie procentajul de trafic pe care să îl includeţi în experiment, controlând astfel mai mult ce anunţuri apar şi când. În cadrul fiecărei secţiuni, Experimentele pentru campanii AdWords vor respecta setările „optimizare” sau „rotaţie” pentru rotaţia anunţurilor, alese în fila Setările campaniei.

Aflaţi mai multe
Pentru a afla cum puteţi crea experimente pentru anunţuri, urmăriţi acest clip video (în limba engleză):De asemenea, pentru mai multe informaţii, puteţi urmări şi celelalte videoclipuri cu instrucţiuni sau puteţi consulta întrebările frecvente suplimentare.

Vă dorim să desfăşuraţi experimente eficiente!