În Reţeaua de display Google, ne străduim să punem la dispoziţie anunţurile grafice pentru toţi agenţii de publicitate, indiferent de mărimea acestora şi de bugetul de care dispun. În 2008, am lansat Generatorul de anunţuri grafice pentru a vă ajuta să creaţi în câteva minute şi în mod gratuit anunţuri grafice.

Astăzi vă anunţăm implementarea mai multor îmbunătăţiri în Generatorul de anunţuri grafice, menite să vă ajute să atingeţi toate obiectivele de marketing pe care vi le-aţi propus, de la generarea conversiilor la dezvoltarea mărcii.

Gestionaţi cu rapiditate sute de anunţuri cu ajutorul funcţiilor de copiere şi modificare masivă

Utilizând cea mai recentă versiune a Editorului AdWords, aveţi acum posibilitatea de a copia anunţurile create cu Generatorul de anunţuri grafice dintr-o campanie în alta, pentru a aduce modificări masive principalelor elemente ale acestora, inclusiv numele anunţului, adresa URL de destinaţie şi adresa URL afişată, precum şi starea anunţului. Compatibilitatea cu Editorul AdWords vă permite să creaţi rapid reclame personalizate pentru fiecare dintre grupurile dvs. de anunţuri. De exemplu, aţi putea crea un anunţ care să promoveze sfaturi de antrenare pentru alergare şi să personalizaţi reclama astfel încât să facă referire la o cursă locală de maraton şi să se adreseze utilizatorilor din anumite oraşe

Dacă utilizaţi deja Editorul AdWords, vi se va solicita să efectuaţi în mod automat trecerea la o versiune superioară. Nu trebuie decât să urmaţi instrucţiunile de mai jos pentru a păstra modificările dvs. neîncărcate. Dacă nu utilizaţi Editorul AdWords, accesaţi site-ul nostru web pentru a afla mai multe despre această aplicaţie şi pentru a o descărca.

Generaţi o creştere a nivelului de implicare cu ajutorul noilor şabloane pentru reţele de socializare şi al şabloanelor extensibile.

Generatorul de anunţuri grafice vă poate ajuta, de asemenea, să vă dezvoltaţi marca folosind noile şabloane pentru reţele de socializare şi şabloanele extensibile, destinate să mărească gradul de implicare a utilizatorilor. În prezent, testăm şabloanele pentru reţele de socializare, care includ în reclamă cele mai recente mesaje tweet din contul dvs. Twitter. Şabloanele pentru reţele de socializare sunt în mod real utile dacă doriţi să difuzaţi promoţii punctuale, care se modifică zilnic. Astfel, în loc să creaţi o reclamă nouă în întregime, puteţi să difuzaţi un tweet nou. Şabloanele pentru reţele de socializare vă pot ajuta, de asemenea, să creaţi propria dvs. bază de persoane care vă urmăresc pe Twitter.

De asemenea, am lansat şabloanele extensibile, care atrag mai multe interacţiuni din partea utilizatorilor interesaţi, sporind valoarea suplimentară a anunţului în pagină. Când un utilizator face clic pe anunţul dvs. extensibil, acesta se extinde, ajungând la o lăţime sau înălţime dublă faţă de cea iniţială, în funcţie de format. Clienţii noştri ale căror anunţuri promovează jocurile video, desfacerea cu amănuntul sau un conţinut de divertisment au constat o creştere a succesului cu acest format nou.

Creaţi anunţul perfect prin personalizarea şabloanelor

De asemenea, vă punem la dispoziţie posibilitatea personalizării şabloanelor, pentru a vă oferi o mai mare flexibilitate în crearea anunţului pe care îl doriţi. Acum aveţi posibilitatea de a muta casetele text şi imaginile oriunde doriţi în cadrul şablonului. De asemenea, puteţi să extindeţi casetele text, astfel încât acestea să includă mai mult text. Puteţi combina aceste funcţii noi, alegând din 180 de şabloane, aproape 100 de fonturi şi un număr nelimitat de culori - opţiunile pentru reclama dvs. sunt practic nesfârşite.
Nu aţi încercat niciodată Generatorul de anunţuri grafice? Pentru a începe crearea anunţurilor, accesaţi fila „Anunţuri” dintr-o campanie nouă sau existentă din contul AdWords. Apoi faceţi clic pe „Anunţ nou” şi selectaţi „Generatorul de anunţuri grafice”.

Publicat de: Kari Wilson, manager de marketing pentru produse