Pentru a vă asigura că anunţurile din Reţeaua de display se bucură de performanţe bune, trebuie să ajustaţi campaniile în aşa fel încât acestea să urmeze anumite reguli valabile în Reţeaua de display. Să consultăm câteva sfaturi care vă vor ajuta să creaţi şi să optimizaţi primele campanii din Reţeaua de display Google.

1. Cum pot defini publicul vizat?

Mai întâi, gândiţi-vă căror persoane trebuie să li se adreseze campania dvs. Primul grup de clienţi este uşor de definit. Acesta include toate persoanele interesate de un produs sau un serviciu oferit de dvs. Cu toate acestea, este posibil să doriţi ca anunţurile să vizeze şi utilizatorii interesaţi de produse suplimentare.

De exemplu, dacă sunteţi proprietarul unei florării şi oferiţi un serviciu de livrare de flori, veţi dori, evident, să vizaţi utilizatorii care navighează în paginile dedicate florilor, florarilor, buchetelor de flori etc. Cu toate acestea, vă recomandăm să vizaţi şi utilizatorii care navighează în paginile dedicate bomboanelor de ciocolată şi pralinelor, întrucât este posibil ca acele persoane care doresc să îşi surprindă prietenii şi rudele cu bomboane de ciocolată să dorească să ofere şi flori! De asemenea, puteţi merge mai departe, vizând persoanele care au relaţii la distanţă.

2. Cum pot alege cuvintele cheie?

Dacă optaţi pentru destinaţii de plasare automate, sistemul nostru va plasa anunţurile pe site-uri web din Reţeaua de display Google în funcţie de cuvintele dvs. cheie. O listă de cuvinte cheie direcţionate spre Reţeaua de display va fi complet diferită de o listă de cuvinte cheie direcţionate spre Reţeaua de căutare.

Utilizatorii Reţelei de căutare ştiu de obicei exact ceea ce doresc. Aceştia utilizează interogări de căutare precise pentru a găsi informaţii despre un produs. Pe de altă parte, majoritatea utilizatorilor Reţelei de display navighează pe site-uri web dedicate subiectelor pe care le consideră interesante, fără a căuta un anumit produs.

• Gândiţi-vă mai întâi ce site-uri accesează publicul vizat de dvs.
• Apoi verificaţi expresiile care apar pe acele site-uri web, de exemplu, în articole sau descrieri.
• Includeţi în grupurile de anunţuri cuvinte cheie în funcţie de subiecte individuale.
Puteţi alege termeni mai generali pentru campaniile din Reţeaua de display, întrucât utilizatorii nu au luat încă o decizie cu privire la un anumit produs.
De exemplu, să comparăm listele de cuvinte cheie posibile pentru o florărie care oferă un serviciu de livrare.


3. Cum pot compune un text publicitar atractiv?

Dacă înţelegeţi publicitatea în Reţeaua de căutare, suntem siguri că ştiţi şi regulile de bază valabile pentru crearea unui text publicitar eficient. Prin comparaţie cu utilizatorii Reţelei de căutare, utilizatorii Reţelei de display se comportă diferit şi au alte aşteptări. Trebuie să adaptaţi textul publicitar în consecinţă.

• Textul publicitar poate fi mai creativ. Acesta trebuie să corespundă conţinutului site-ului web pe care este afişat. În timp ce anunţurile afişate în Reţeaua de căutare trebuie să includă oferte clare, cele din Reţeaua de display pot fi mai puţin clare şi mai jucăuşe. Obiectivul este să atrageţi utilizatorul şi să îi distrageţi atenţia de la materialele răsfoite. Cu toate acestea, este întotdeauna o idee bună să comunicaţi clar utilizatorilor din Reţeaua de display la ce anume se pot aştepta după ce fac clic pe anunţ. De exemplu, dacă sunteţi florar şi vizaţi site-uri web ale unor producători de ciocolată, puteţi utiliza un astfel de text: „Când un singur cadou nu este suficient, oferiţi ciocolată ŞI flori!”

• Spre deosebire de anunţurile afişate în Reţeaua de căutare, nu este necesar să includeţi cuvinte cheie în textul publicitar, întrucât se presupune că anunţul va fi afişat numai pe site-uri din Reţeaua de display. Nu vă faceţi griji, Scorul de calitate al anunţului dvs. nu va fi afectat, deoarece factorii utilizaţi la calcularea scorului de calitate nu ţin seama de corelarea cuvintelor cheie cu textul publicitar.

Sperăm că aţi înţeles mai bine ce anume este important la crearea unor campanii eficiente în Reţeaua de display. Dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii, puteţi consulta partea următoare din acest articol. Aceasta va fi dedicată instrumentelor şi funcţiilor pe care le puteţi utiliza pentru a crea şi a extinde campaniile din Reţeaua de display.