Am creat un scurt tutorial online de 15 minute care să prezinte pas cu pas cum poate fi implementat şi utilizat Optimizatorul siteului web (Google Website Optimizer).

Campaniile publicitare aduc trafic, respectiv vizitatori şi/sau clienţi potenţiali pe siteul companiei dvs. Transformarea lor în clienţi efectivi, respectiv conversia, se realizează pe siteul dvs. Şi atunci, siteul web trebuie creat şi optimizat pentru obţinerea de conversii.

Google a creat pentru aceasta Optimizatorul siteului web (Google Website Optimizer) un instrument gratuit pentru optimizarea paginilor de destinaţie. Aceast instrument furnizează funcţionalităţile şi apoi datele necesare pentru a aduce îmbunătăţiri siteului dvs. care să mărească apoi rata de conversie. Pe scurt, dvs. alegeţi ce pagini sau porţiuni ale paginilor siteului trebuie îmbunătăţite pentru a transforma mai uşor sau mai rapid vizitatorii în clienţi. Acestea vor fi porţiuni sau pagini de test - se pot teste diferite titluri, imagini, texte promoţionale - iar noi vom rula un experiment pe acele porţiuni sau pagini pentru a vedea care dintre ele determină rezultate mai bune. Odată ce au fost colectate suficiente date, vă vom furniza rapoartele cu recomandări de optimizare a siteului pentru maximizarea rezultatelor.


Dacă preferaţi să aveţi şi un ghid scris după vizionarea acestui video, puteţi citi articolele dedicate din Centrul de Ajutor.

Postat de Iulia Mihăilescu, Echipa Google Adwords