Dacă citiţi blogul nostru în mod regulat, aţi descoperit probabil că este dificil uneori să ţineţi evidenţa actualizărilor frecvente. Acest lucru este cu atât mai adevărat în cazul în care citiţi în mod constant mai multe bloguri şi site-uri de ştiri online. Să vă aflaţi la curent cu conţinutul tuturor acestora poate fi uneori o misiune dificilă. Dacă vi se întâmplă acest lucru, puteţi încerca să utilizaţi Google Reader .

Google Reader este un instrument care vă ajută să obţineţi, să citiţi şi să distribuiţi toate blogurile şi site-urile web interesante pe care le citiţi pe web. Majoritatea site-urilor web oferă aşa-numitele feeduri RSS, care reprezintă o modalitate prin care site-urile web distribuie conţinut nou pe măsură ce acesta devine disponibil. Scopul acestui ghid este de a vă prezenta principalele funcţii ale serviciului Google Reader, astfel încât să puteţi începe să vă abonaţi şi să distribuiţi feeduri.

Ce este un feed RSS?

RSS este acronimul pentru Really Simple Syndication. Vă puteţi gândi la un feed RSS ca la un fişier care conţine cele mai recente înregistrări ale unui blog sau site.

Un feed RSS poate fi identificat prin intermediul acestui simbol universal. Dacă îl vedeţi pe un site web şi faceţi clic pe el, aceasta ar trebui să vă direcţioneze spre feedul respectivului site. De acolo, puteţi să copiaţi şi să inseraţi acel link în Google Reader pentru a vă abona la respectivul feed; în multe dintre browsere, însă, aveţi posibilitatea de a face clic pe un buton pentru a vă abona în mod direct.

Înscrieţi-vă la Google Reader

Este foarte simplu să vă înscrieţi la Google Reader. Nu trebuie decât să parcurgeţi următorii paşi . Dacă nu aveţi încă un cont Google, va trebui să creaţi unul pentru a putea utiliza Google Reader.

Abonaţi-vă la un feed


Atunci când vă abonaţi la un feed, veţi fi anunţat în mod automat în Google Reader în momentul în care respectivul site web conţine postări sau înregistrări noi. În loc să verificaţi în mod repetat existenţa unor actualizări pe site-urile preferate, feedurile sunt cele care vi le aduc de fiecare dată când acestea apar. În acest fel, de fiecare dată când postăm un articol nou pe blog, iar dvs. sunteţi abonat pentru actualizările blogului nostru, veţi primi o notificare în Google Reader. Aflaţi cum puteţi să vă abonaţi pentru un feed în Google Reader.

Distribuiţi articole prietenilor şi colegilor dvs.

Google Reader vă permite să creaţi şi să distribuiţi feeduri ale articolelor interesante pe care le-aţi găsit pe alte feeduri, precum şi propriile dvs. observaţii. Data viitoare când găsiţi în blogul AdWords un articol interesant pe care doriţi să îl citească şi colegii dvs., îl puteţi trimite cu uşurinţă acestora utilizând Google Reader. Pentru a distribui un articol, faceţi clic pe butoanele „Distribuiţi” sau „Distribuiţi cu note” aflate sub respectivul articol. Acestea vor apărea apoi printre articolele distribuite de dvs. De asemenea, puteţi face clic pe butonul „E-mail” pentru a trimite articole individuale în mod direct prietenilor dvs.

Aveţi opţiunea de a trimite în mod automat articolele distribuite unei liste de prieteni sau persoanelor din agenda de chat din Gmail. Faceţi clic pe linkul Setări distribuire pentru a stabili cine poate vedea articolele pe care le distribuiţi şi cine sunt cei ale căror articole distribuite doriţi să le vedeţi. Aflaţi mai multe despre această funcţie aici.