V-aţi gândit să utilizaţi Site Search pentru a obţine idei de cuvinte cheie pentru contul AdWords?

Site Search este un instrument Google care permite utilizatorilor să caute direct de pe site-ul dvs. produsele de care sunt interesaţi; aceasta este o funcţie gratuită care poate fi descărcată de aici .
După ce aţi instalat această funcţie, puteţi utiliza funcţia Site Search din secţiunea Conţinut (Content) a contului Google Analytics pentru a analiza interogările de căutare utilizate de vizitatorii dvs. şi paginile de destinaţie la care acestea trimit.

Raportul Termeni de căutare vă va prezenta interogările utilizate de vizitatori pentru a efectua căutări. Apoi, prin intermediul secţiunii Conversie obiective/Comerţ electronic puteţi urmări dacă vizitatorii realizează conversii după ce caută utilizând respectivele cuvinte cheie; în acest fel, puteţi lua în considerare adăugarea lor în campanii sau mărirea sumelor licitate pentru acestea.

V-aţi gândit să utilizaţi Google Analytics pentru a descoperi destinaţii de plasare noi, în care aţi putea afişa anunţurile dvs. AdWords?

Consultând rapoartele Site-uri de referinţă din secţiunea Surse de trafic a contului dvs. Google Analytics, veţi putea vedea care sunt sursele traficului pe care îl primiţi.
Trecând în revistă aceste site-uri, veţi observa probabil că majoritatea sunt bloguri sau forumuri care conţin anunţuri AdWords, ceea ce înseamnă că le puteţi alege ca destinaţii de plasare pentru anunţurile dvs.
Tot ce trebuie să faceţi este să exportaţi lista cu recomandări sub forma unui fişier .csv, să modificaţi această listă păstrând numai site-urile pe care doriţi să le vizaţi şi să le inseraţi apoi printre destinaţiile de plasare ale campaniei dvs.; în acest fel, veţi obţine o campanie AdWords foarte bine direcţionată.