Prin conectarea conturilor dvs. Google AdWords şi Google Analytics veţi avea posibilitatea de a urmări comportamentul vizitatorilor care au făcut clic pe anunţurile dvs. AdWords, ceea ce vă va ajuta să calculaţi mai uşor rentabilitatea investiţiei pentru bugetul dvs. AdWords şi să efectuaţi modificările necesare. Utilizând această funcţie gratuită, veţi avea posibilitatea de a vedea nu numai cantitatea traficului dvs. AdWords, ci şi calitatea acestuia.

Integrarea conturilor Google AdWords şi Google Analytics vă va permite să vedeţi de unde provin vizitatorii dvs., care este conţinutul cel mai popular şi mai ales care sunt punctele în care vizitatorii realizează conversii. Un alt avantaj al conectării acestor conturi este faptul că aveţi posibilitatea de a accesa Google Analytics printr-un simplu clic efectuat pe fila Google Analytics din contul dvs. AdWords.

Integrarea conturilor AdWords şi Google Analytics vă va permite să urmăriţi comportamentul utilizatorilor după ce aceştia fac clic pe anunţul dvs. În acest fel, veţi putea urmări activitatea celor care vă accesează site-ul web prin intermediul unor statistici cum ar fi:

- Pagini afişate pentru fiecare dintre vizitele efectuate din AdWords.

- Durata medie de timp petrecut pe site (acest lucru vă va permite să vedeţi care sunt campaniile AdWords care vă aduc vizitatori ce rămân cel mai mult pe site-ul dvs).

- Procentajul vizitatorilor care au ajuns pentru prima dată pe site-ul dvs.

- Rata de respingere (Bounce rate) - rata de respingere este indicată de procentajul vizitelor de o singură pagină sau al vizitelor în care utilizatorul părăseşte site-ul imediat după accesarea paginii de intrare.

- Venitul pe clic (VPC). De exemplu, dacă suma dvs. CPC medie este de 0,6, iar venitul pe clic este de 2,78 înseamnă că aveţi o rentabilitate a investiţiei considerabilă.

O rentabilitate a investiţiei de 100 % pentru un anumit cuvânt cheie înseamnă că aţi realizat dublu faţă de cât aţi cheltuit în mod obişnuit; cu cât aveţi o cifră mai ridicată a rentabilităţii investiţiei, cu atât este mai bine.

Prin conectarea conturilor AdWords şi Google Analytics puteţi vedea datele AdWords referitoare la conversia obiectivelor sau la comerţul electronic.

Să luăm, de exemplu, raportul privind cuvintele cheie din secţiunea AdWords a contului Google Analytics:

Dacă facem clic pe butonul "Comparaţie" (Comparison), avem posibilitatea de a face o comparaţie cu media de pe site. Putem efectua apoi o segmentare în funcţie de Conversie obiective/Comerţ electronic (Goal conversion/E-Commerce). În acest fel, vom putea vedea care sunt cuvintele cheie cu o performanţă superioară sau inferioară mediei pe site. Prin urmare, putem vedea ce cuvinte cheie aduc cel mai mare profit şi putem creşte sau reduce sumele licitate în consecinţă.

De asemenea, putem să luăm în considerare Rata de respingere pentru fiecare cuvânt cheie în parte. Încă o dată, aceasta ne va permite să vedem cuvintele cheie cu o performanţă superioară sau inferioară mediei pe site. Prin urmare, putem vedea ce cuvinte cheie aduc cel mai mare profit şi putem creşte sau reduce sumele licitate în consecinţă.

Reţineţi însă că pentru moment Google Analytics este disponibil numai în limba engleză. De asemenea conectarea conturilor se poate face numai din interfaţa în limba engleză a contului dvs. AdWords (limba interfeţei se poate schimba din secţiunea "Contul meu" - Preferinţe).