Utilizând instrumentul gratuit Google AdWords de urmărire a conversiilor, puteţi vedea cât de eficientă este publicitatea dvs. din punctul de vedere al vânzărilor generate şi al clienţilor potenţiali care vă accesează site-ul Web. Utilizând urmărirea conversiilor, puteţi lua decizii mai înţelepte în privinţa licitării şi a modificărilor bugetului. Înţelegerea valorii pe care o conversie o are pentru dvs. vă poate ajuta să efectuaţi modificări în campanii în funcţie de profitabilitatea cuvintelor cheie, nu în funcţie de trafic sau de clicuri. Probabil că nu mai este nevoie să spunem că aceasta este o strategie recomandabilă într-o perioadă de încetinire economică.

Pentru a licita strategic pe baza rentabilităţii investiţiei cuvintelor dvs. cheie, este necesar să aveţi un volum suficient de date de conversie. Vă recomandăm să aşteptaţi 1-3 săptămâni pentru a vedea performanţa cuvintelor dvs. cheie din punctul de vedere al rentabilităţii investiţiei, deşi aceasta poate varia în funcţie de numărul conversiilor pe care le primiţi de la AdWords. Pe baza performanţei cuvintelor dvs. cheie, puteţi ajusta sumele licitate la nivel de cuvinte cheie individuale . Probabil vă veţi confrunta cu unul dintre următoarele scenarii:

A) Cuvinte cheie cu o sumă cost-pe-conversie redusă şi o poziţie slabă a anunţului

În acest caz, vă recomandăm să sporiţi costul pe conversie pentru a vă asigura că anunţul dvs. apare într-o poziţie mai ridicată, cu scopul de a obţine o expunere mai mare şi, posibil, mai multe clicuri şi mai multe conversii. Pentru a vă asigura că vă aflaţi întotdeauna sub costul pe conversie maxim, vă recomandăm să ajustaţi sumele licitate ale cuvintelor cheie în incremente mai mici.

B) Cuvinte cheie cu o sumă cost-pe-conversie redusă şi o poziţie ridicată a anunţului

În cazul în care costul dvs. pe conversie este mai mic decât suma maximă pe care doriţi să o cheltuiţi pentru o conversie, iar poziţia medie a anunţului pentru aceste cuvinte cheie este apropiată de 1, trebuie să vă asiguraţi că bugetul dvs. zilnic nu limitează afişările anunţului dvs., deoarece aţi putea pierde clicuri valoroase cu o rentabilitate a investiţiei pozitivă.

C) Cuvinte cheie cu o sumă cost-pe-conversie ridicată

După ce aţi filtrat, prin utilizarea cuvintelor cheie negative, majoritatea clicurilor cu posibilităţi reduse de realizare a conversiilor, vă recomandăm să reduceţi sumele licitate ale cuvintelor cheie care au o sumă cost-pe-conversie ridicată. Aceasta va duce la scăderea poziţiei anunţului, fapt care va genera mai puţine clicuri şi conversii; în acelaşi timp, însă, vă va ajuta să menţineţi costul pe conversie sub suma maximă pe care doriţi să o cheltuiţi pentru o conversie. În cazul în care costurile dvs. sunt în continuare mai mari decât suma maximă pe care doriţi să o cheltuiţi pentru o conversie, vă recomandăm să ştergeţi aceste cuvinte cheie şi să utilizaţi bugetul pentru cuvintele cheie care au o performanţă mai bună.

Este important de menţionat că traficul de pe Internet şi activităţile competitorilor dvs. se modifică permanent. Reevaluaţi periodic performanţa campaniei dvs. şi efectuaţi modificări în consecinţă.