În primul post din seria Web Design am prezentat câteva dintre lucrurile importante care ar trebui evitate atunci când construiţi site-ul dvs. web pentru a menţine interesul vizitatorilor şi a reduce numărul acelora care părăsesc site-ul dvs. în numai câteva secunde. Astăzi vom discuta despre două elemente extrem de importante ale performanţei site-ului web: aspectul paginii principale şi navigarea .

Aspectul paginii principale

• Plasaţi toate informaţiile importante, cum ar fi categoriile de produse şi ofertele speciale, în partea superioară a paginii.

• Luaţi în considerare modelul „F”. În urma studiilor efectuate s-a demonstrat că utilizatorii tind să scaneze conţinutul unui site web urmărind forma literei F adică concentrându-se îndeosebi asupra părţii din stânga a paginii urmată de două dungi orizontale, cea de sus fiind mai lungă decât cea de jos. Uneori, modelul „F” se transformă într-un model „E”.

• Brand-ul şi obiectivul site-ului trebuie să fie vizibile: în acest fel, veţi spori gradul de loialitate şi veţi oferi încredere clienţilor. Evitaţi introducerile lungi, întrucât puteţi introduce aceste informaţii într-o secţiune de tipul „despre noi”.

• Evitaţi aglomeraţia: site-ul web trebuie să fie uşor de scanat, iar secţiunile paginilor (de exemplu categoriile de produse, informaţiile despre livrare sau datele de contact) trebuie să poată fi găsite dintr-o privire.

• Utilizaţi pagina principală pentru a testa diferite promoţii, cum ar fi ofertele offline sau cele de sezon (de ex., 1 Martie).

• Includeţi în pagina principală expresii îndemn atractive (de ex., „Livrare rapidă, gratuită pentru toate comenzile”).


Navigarea

Utilizaţi pagina de destinaţie potrivită
O achiziţie nu este finalizată atunci când utilizatorii accesează site-ul dvs. web făcând clic pe anunţurile AdWords. Pentru ca aceştia să efectueze cu uşurinţă o achiziţie, trebuie să vă asiguraţi că îi duceţi la pagina potrivită:

• Cuvintele cheie şi anunţurile caracteristice produselor trebuie să trimită la paginile destinate produselor. De asemenea, paginile pentru produse trebuie să se afle la maximum 2 clicuri distanţă de o pagină de achiziţie.

• Încercaţi să utilizaţi titlul anunţului în pagina de destinaţie.

• Includeţi în pagina de destinaţie toate argumentele de vânzare indicate în textul publicitar (preţuri, oferte, opţiuni de livrare).

Etichete şi titluri clare
Pentru a uşura navigarea, trebuie să ajutaţi vizitatorii incluzând categorii de produse şi de servicii vizibile. Puteţi face acest lucru utilizând etichete şi titluri clare. Este recomandat să utilizaţi o structură de navigare intuitivă, care să nu necesite operaţiuni de înţelegere din partea vizitatorilor.

Terminologie simplă
Atunci când este posibil, evitaţi jargonul şi asiguraţi-vă că toţi termenii de pe site-ul web sunt înţeleşi de clienţi, chiar dacă produsul este foarte specializat.

Linkul spre pagina principală şi indicatorii evoluţiei
Asiguraţi-vă că afişaţi indicatori de evoluţie în partea de sus a paginii, precum şi un link spre pagina principală. De asemenea, indicaţi utilizatorilor ce pagină trebuie să acceseze în continuare, cu ajutorul unor elemente clare, cum ar fi căutarea în site, structura de navigare din partea de sus ori din partea laterală sau linkurile pentru produse.

Acestea sunt toate informaţiile pentru azi, însă nu pierdeţi următoarea postare despre cum puteţi îmbunătaţi ciclul de achiziţie pe site-ul dvs. web! De asemenea nu uitaţi să consultaţi cartea electronică din Centrul de conversii Google.