V-am prezentat deja trei modalităţi de optimizare a campaniilor dvs.: optimizarea generală, optimizarea pentru rentabilitatea investiţiei şi optimizarea pentru branding. Aţi mai putea fi interesat, de asemenea, de alte abordări; de exemplu, dacă sunteţi interesat în principal de sporirea traficului către site-ul dvs.

Avantajele generării unui volum suplimentar de trafic către site-ul dvs. Web includ creşterea potenţială a numărului de conversii (vânzări, clienţi potenţiali, înscrieri etc.) şi mărirea gradului de cunoaştere a afacerii dvs. şi a produselor şi serviciilor pe care le oferiţi. Cum puteţi genera, aşadar, mai mult trafic către site-ul dvs.?

1. Găsiţi variante relevante pentru cuvintele cheie


Dacă obiectivul dvs. este să generaţi trafic suplimentar către site-ul dvs. Web, utilizaţi cuvinte cheie mai generale (păstrând, în acelaşi timp, relevanţa acestora) care să descrie produsele sau serviciile dvs. Adăugaţi variante de cuvinte cheie la singular şi la plural, precum şi sinonime, numere de produs şi termeni colocviali asociaţi, prin care să vă asiguraţi că anunţurile dvs. păstrează un grad ridicat al prezenţei online. Încercaţi să utilizaţi Instrumentul pentru cuvinte cheie cu scopul de a identifica sugestii de cuvinte cheie şi de a vă face o idee despre volumele de căutare la care vă puteţi aştepta pentru anumite cuvinte cheie.

2. Regrupaţi cuvintele cheie cu un număr ridicat de afişări în grupuri de anunţuri noi


Numeroşi agenţi de publicitate trec cu vederea importanţa pe care o are corespondenţa dintre textele publicitare ale anunţurilor şi cuvintele cheie pe care le aleg. Pentru a spori şi mai mult performanţa campaniei dvs., identificaţi cuvintele cheie care au un număr ridicat de afişări şi regrupaţi-le în grupuri de anunţuri separate. Ajustaţi apoi anunţurile din cadrul grupurilor de anunţuri recent create pentru cuvintele dvs. cheie, incluzând cuvintele cheie în titlul anunţului sau în textul publicitar. Aceasta va duce, probabil, la o mărire a volumului de clicuri, în timp ce numărul de afişări va rămâne constant, ceea ce va determina creşterea ratei de clic (CTR) .

3. Utilizaţi opţiunea potrivită de potrivire a cuvintelor cheie


În loc să utilizeze opţiuni specifice de potrivire a cuvintelor cheie , cum ar fi potrivirea expresie şi potrivirea exactă, o optimizare orientată către trafic se concentrează în mod obişnuit pe opţiunea de potrivire amplă a cuvintelor cheie.

Cuvintele cheie cu potrivire amplă ajung la un public larg şi declanşează afişarea anunţului dvs. ori de câte ori respectivul cuvânt cheie sau un termen asemănător apar în interogarea introdusă de utilizator. Aceasta înseamnă că anunţul dvs. apare chiar dacă:

* În interogare sunt incluse şi alte cuvinte
* Termenii din interogare nu sunt scrişi în aceeaşi ordine în care apare cuvântul cheie
* Interogarea este asemănătoare cuvântului cheie. Termenii asemănători includ forme de plural şi sinonime

În principiu, cuvintele cheie cu potrivire amplă vă pot ajuta să ajungeţi la utilizatorii care introduc în căutare termeni strâns legaţi de produsele dvs. Raportul pentru „termeni de căutare”, recent îmbunătăţit vă poate ajuta apoi să identificaţi interogările care au afişat anunţul dvs. şi să le adăugaţi cu uşurinţă la grupul dvs. de anunţuri.

4. Extindeţi publicul dvs. ţintă


Luaţi în considerare extinderea acoperirii publicului dvs. ţintă prin ajustarea setărilor de direcţionare în funcţie de locaţie, astfel încât să includeţi toate regiunile sau ţările în care vă derulaţi afacerea. Dacă sunteţi activ pe plan internaţional, alegeţi o setare pentru direcţionarea în funcţie de locaţie care să reflecte acest lucru, dar reţineţi că site-ul dvs. Web trebuie, de asemenea, să pună la dispoziţie setări pentru diferite limbi. De asemenea, puteţi modifica setările de direcţionare în funcţie de limbă, pentru a selecta limbile vorbite în ţările în care apar anunţurile dvs.

Exemplu: dacă limba vizată de campania dvs. internaţională este „Engleză”, iar direcţionarea în funcţie de locaţie este „Toate ţările”, anunţurile dvs. vor apărea pentru utilizatorii din întreaga lume ale căror preferinţe de setare pentru limba din browser este „Engleză”.

De asemenea, puteţi utiliza Reţeaua de conţinut Google pentru a genera vizite suplimentare din partea utilizatorilor care navighează pe site-urile Web ale partenerilor Google. Dacă încă nu faceţi publicitate în Reţeaua de conţinut, pur şi simplu modificaţi setările campaniei pentru a include destinaţii de plasare automate .

5. Ajustaţi bugetul zilnic


În sfârşit, dar nu în cele din urmă, monitorizaţi în mod regulat campaniile care conţin cele mai importante cuvinte cheie ale dvs. pentru a vă asigura că acestea nu epuizează sau nu depăşesc bugetul zilnic . Dacă se întâmplă însă acest lucru, luaţi în considerare mutarea acestor cuvinte cheie într-o campanie nouă (nu numai într-un nou grup de anunţuri), astfel încât să aveţi control asupra bugetului zilnic al campaniei. Puteţi mări bugetul la un nivel care să vă fie convenabil, astfel încât să puteţi capta numărul maxim de clicuri pentru respectivele cuvinte cheie.

Aveţi, de asemenea, posibilitatea de a optimiza în continuare textele publicitare şi cuvintele cheie, mărind suma licitată CPC maximă pentru anumite cuvinte cheie, cu scopul de a îmbunătăţi Scorul de calitate al acestora şi de a obţine o clasare mai ridicată a anunţului. Anunţurile aflate în poziţii superioare primesc în mod obişnuit mai multe clicuri, ceea ce va determina creşterea traficului către site-ul dvs. Web.