Începutul unui nou an reprezintă întotdeauna o ocazie bună pentru a vă stabili câteva obiective pentru anul ce urmează. Monitorizarea contului dvs. AdWords în mod regulat poate fi un obiectiv pentru noul an... Parcurgeţi lista noastră de mai jos pentru a vă asigura că sunteţi la curent cu elementele de bază.

1. Verificaţi notificările şi alertele pentru cont din pagina principală
Atunci când vă conectaţi la contul dvs. AdWords, vor apărea notificări şi alerte de cont de la Google. Este important să urmăriţi aceste actualizări, întrucât conţin informaţii importante, relevante pentru contul dvs.

2. Accesaţi fila „Campanii” şi setaţi intervalul de timp
Setarea pentru intervalul de timp este disponibilă în colţul din dreapta sus al contului dvs. Aceasta trebuie stabilită la o perioadă de 1-4 săptămâni pentru a obţine informaţii clare privind performanţa.

3. Examinaţi performanţa cuvintelor dvs. cheie
În fila „Cuvinte cheie”, examinaţi următoarele:
- Rata de clic (CTR) a cuvintelor cheie. Care sunt cuvintele cheie cu cea mai mare şi cea mai mică valoare CTR?
- Poziţia cuvintelor cheie. Anunţurile dvs. apar în prima pagină, adică au o poziţie medie între 1 şi 11?
- Starea cuvintelor cheie. Sunt anunţurile dvs. eligibile să apară?
- Scorul de calitate. Puteţi vedea scorul de calitate al fiecărui cuvânt cheie făcând clic pe pictograma din coloana de stare.

4. Examinaţi performanţa anunţurilor dvs.
În fila „Anunţuri”, examinaţi următoarele:
- Valoarea CTR a anunţurilor. Dacă testaţi mai multe anunţuri din fiecare grup, verificaţi care sunt anunţurile cu cele mai bune performanţe.

Dacă aţi activat urmărirea conversiilor, verificaţi care sunt anunţurile şi cuvintele cheie ce generează vânzări.

5. Îmbunătăţiţi cuvintele cheie şi anunţurile
- Analizaţi cuvintele cheie şi anunţurile cu cele mai bune performanţe. Modificaţi elementele care nu au performanţe bune, utilizând elementele care dau cele mai bune rezultate drept ghid pentru modul în care pot fi îmbunătăţite cele dintâi.
- Ştergeţi-le pe cele care au înregistrat performanţe slabe în mod constant.
- Utilizaţi cuvinte cheie negative pentru a elimina afişările nedorite.

6. În sfârşit, testaţi cuvinte cheie şi anunţuri noi pentru campaniile dvs.
- Utilizaţi instrumentul pentru cuvinte cheie cu scopul de a obţine sugestii de cuvinte cheie pe care le puteţi adăuga în campanie
- Dacă nu aveţi mai multe anunţuri în fiecare grup de anunţuri, încercaţi să adăugaţi câteva pentru a testa care dintre ele au cele mai bune rezultate.