Încercăm continuu să îmbunătăţim materialele educaţionale pe care le oferim Profesioniştilor în publicitate Google, iar pentru aceasta am actualizat şi examenul de certificare şi centrul de instruire în 21 de limbi, inclusiv în limba română.

Noul examen poartă numele de Elementele fundamentale ale publicităţii Google şi înlocuieşte vechiul examen Profesionişti în publicitate Google. Începând de astăzi, noii utilizatori şi cei care doresc să îşi reînnoiască examenul expirat vor fi trimişi la examenul actualizat.

Iată un rezumat al modificărilor:

  • Testăm o gamă mai largă de cunoştinţe AdWords, iar punctajul de promovare este mai ridicat decât în cazul examenului anterior: 85 %, în comparaţie cu 75 % pentru testul anterior.
  • Ne concentrăm cu preponderenţă asupra subiectelor prioritare, cum ar fi calitatea anunţurilor şi optimizarea contului, precum şi asupra testării capacităţii de axare pe cele mai bune practici şi pe aplicarea caracteristicilor şi a funcţiilor
  • Noul conţinut cuprinde o acoperire mai largă a opţiunilor de direcţionare în Reţeaua de conţinut Google, precum şi o acoperire a noilor funcţii AdWords, cum ar fi extensiile de anunţuri.

Un alt avantaj este acela că profesioniştii în publicitate vor deţine certificarea de promovare a examenului în calitate de persoane fizice, certificarea pe care o vor putea păstra dacă se transferă la o altă companie. Cu toate că angajatorii pot primi recunoaştere la nivelul companiei pentru promovarea unui examen de către un angajat, invitându-l pe acesta să se alăture contului de companie, angajatul poate pleca oricând, păstrându-şi examenul promovat.

Accesarea examenului este uşor diferită. Iată câteva indicaţii:

· Accesaţi noul examen prin intermediul unui cont Profesionişti în publicitate Google. Conectaţi-vă la contul existent sau creaţi un nou cont, apoi navigaţi la fila Examenele mele.


· Găsiţi codul dvs. de candidat în fila Examenele mele, apoi accesaţi linkul care vă va duce la Centrul de instruire sau, dacă sunteţi pregătit(ă), accesaţi linkul spre site-ul de testare.

· Vi se va solicita să introduceţi codul de candidat pe site-ul de testare pentru ca noi să putem identifica rezultatele dvs. şi să le putem înregistra în contul dvs. Profesionişti în publicitate Google.

Noul examen este acum disponibil în 21 de limbi: arabă, chineză simplificată, chineză tradiţională, cehă, coreeană, ebraică, engleză (Regatul Unit), engleză (S.U.A.), franceză, germană, italiană, japoneză, maghiară, olandeză, poloneză, portugheză braziliană, română, rusă, spaniolă, turcă şi ucraineană.

Ca şi în cazul examenului anterior, persoanele pentru care examenul nu este disponibil în limba din ţara lor vor avea posibilitatea de a alege să se pregătească şi să susţină testul în orice altă limbă pe care o preferă. Pentru a schimba limba, accesaţi site-ul de testare sau centrul de instruire şi schimbaţi limba din meniul derulant aflat în pagina respectivă.

Obiectivul nostru a fost să actualizăm materialele şi examenul pentru a ne asigura că acestea acoperă toate produsele şi practicile optime actuale necesare pentru difuzarea şi gestionarea campaniilor AdWords şi să luăm măsuri pe baza feedbackului oferit de utilizatori, conform căruia aceştia doresc să îşi păstreze examenele promovate atunci când trec de la o companie la alta. Întrucât ne concentrăm asupra îmbunătăţirii întregului program, nu pierdeţi modificările ce vor urma.

Felicitări celor care au susţinut şi au promovat noile examene şi succes celor care urmează să susţină testul!

Postat de Iulia Mihăilescu, Echipa Google AdWords România