Statistici de căutare Google (Insights for Search) este instrumentul nostru gratuit care vă oferă o perspectivă asupra lucrurilor pe care utilizatorii le caută pe Google. Indiferent dacă aveţi în vedere o strategie de marketing pe termen lung sau dacă doriţi numai să extindeţi lista dvs. de cuvinte cheie din contul AdWords, Statistici de căutare vă poate fi de ajutor.

Utilizând acest instrument, puteţi alege mesajul publicitar care reflectă tendinţele actuale ale intereselor cumpărătorilor. De exemplu, dacă sunteţi distribuitor de maşini, puteţi să utilizaţi acest instrument pentru a stabili dacă în campania dvs. publicitară ar fi mai bine să vă concentraţi pe preţul maşinii, pe siguranţa acesteia sau pe performanţele motorului, astfel încât să atrageţi cel mai mult atenţia asupra mesajului dvs.

În afară de faptul că oferă o perspectivă asupra tendinţelor conturate de-a lungul anilor, instrumentul Statistici de căutare furnizează, de asemenea, informaţii despre caracterul sezonier al intereselor cumpărătorilor pentru produsele şi serviciile dvs. De exemplu, puteţi observa când anume încep clienţii dvs. potenţiali să se intereseze de vacanţe pentru schi, de cadouri de Crăciun sau de reînnoirea asigurării pentru maşină.


Intenţionaţi să vă prezentaţi produsele pe pieţe noi? Instumentul Statistici de căutare se dovedeşte la fel de util, ajutându-vă să stabiliţi nivelul de interes al clienţilor pentru produsele dvs. în fiecare ţară de care sunteţi interesat. Ca distribuitor de vinuri, aţi putea să vedeţi în care dintre oraşele din România există cea mai mare cerere pentru acestea.De asemenea puteţi aplica acelaşi principiu şi pentru alte ţări dacă sunteţi interesat să faceţi publicitate pentru export.


În calitate de proprietar al unei mărci, v-aţi putea întreba care este performanţa mărcii dvs. în comparaţie cu mărcile concurenţilor dvs. de-a lungul timpului. De asemenea, puteţi obţine o perspectivă asupra impactului pe care campaniile dvs. publicitare îl au asupra gradului de cunoaştere a mărcii.


Statisticile de căutare vă ajută, de asemenea, să identificaţi posibilele ameninţări la adresa afacerii dvs. sau oportunităţi pentru aceasta. De exemplu, dacă sunteţi o agenţie de turism, puteţi să obţineţi permanent informaţii despre destinaţiile de călătorie pentru care creşte sau scade interesul utilizatorilor de-a lungul timpului.


Pentru a afla mai multe despre cum funcţionează instrumentul Statistici de căutare , accesaţi Centrul de ajutor , unde puteţi găsi mai multe informaţii despre funcţiile şi setările acestui instrument.