Pe parcursul ultimelor câteva luni, am vorbit destul de mult despre noua interfaţă AdWords. Am analizat feedbackul pe care l-aţi furnizat şi am observat unele întrebări şi solicitări obişnuite, cum ar fi:
„Am un cont mare. Navigarea de la un tab la altul în interfaţa de utilizare online ia o mulţime de timp.”
„Doresc să văd/modific mai mult de 100 de cuvinte cheie simultan.”
„Cum pot muta un grup de anunţuri într-o altă campanie sau o campanie într-un alt cont?”
„Doresc să adaug comentarii la modificările pe care le-am efectuat.”

Sunt probleme care vi se par cunoscute? V-aţi întrebat vreodată cum puteţi să acceleraţi navigarea în cont şi să efectuaţi mai eficient modificări în cadrul campaniilor? Dacă da, atunci avem veşti grozave pentru dvs.: interfaţa de utilizare online nu este singura modalitate de a accesa campaniile şi de a vă gestiona contul. Pentru activităţile de mai sus, vă recomandăm Editorul AdWords.

Ce este Editorul AdWords şi cum funcţionează acesta?

Editorul AdWords este un program gratuit pentru Windows şi Mac, pe care îl puteţi instala pe computer, descărcându-l de la http://www.google.com/intl/ro/adwordseditor/. La începutul unei sesiuni, descărcaţi contul sau campaniile cu care doriţi să lucraţi. Apoi, efectuaţi toate modificările dorite offline în Editorul AdWords. Numai după ce aţi terminat este necesar să ajungeţi din nou online pentru a încărca modificările în sistemul AdWords. Editorul AdWords are aceeaşi structură ca şi noua interfaţă de utilizare, aşa încât este foarte uşor să navigaţi în acest program.
De ce este recomandat să utilizez Editorul AdWords?

Navigaţi mai rapid: atunci când lucraţi offline, Editorul vă permite să navigaţi şi să lucraţi mai rapid decât o puteţi face în interfaţa de utilizare online, dat fiind că nu trebuie să aşteptaţi încărcarea diferitelor niveluri şi elemente ale contului.

Gestionaţi mai eficient conturile mari: dacă aveţi mai multe campanii şi liste mari de cuvinte cheie (de ex., dacă faceţi publicitate unei game largi de produse sau dacă sunteţi o agenţie), Editorul AdWords este exact instrumentul de care aveţi nevoie. Acesta vă oferă mai multe opţiuni prin care puteţi să gestionaţi contul şi să aduceţi simultan modificări într-un grup mare de elemente, prin intermediul funcţiei de modificare în bloc.

Îndepliniţi activităţi complexe de gestionare: Editorul vă pune la dispoziţie mai multe opţiuni de gestionare decât interfaţa de utilizare online, cum ar fi funcţii de căutare/înlocuire avansată, de căutare a cuvintelor cheie duplicat sau de ordonare a cuvintelor cheie.

Care sunt funcţiile cheie ale aplicaţiei Editor AdWords?

- Lucraţi offline pe Mac sau pe PC.
- Salvaţi şi navigaţi în unul sau în mai multe conturi.
- Efectuaţi rapid modificări pe scară largă.
- Efectuaţi căutări şi modificări avansate.
- Adăugaţi comentarii pentru modificările dvs.
- Ordonaţi şi afişaţi statistici privind performanţa contului.
- Copiaţi sau mutaţi elemente între campanii, grupuri de anunţuri şi conturi.
- Exportaţi un instantaneu de cont pentru arhivare sau distribuire.
- Importaţi o arhivă sau permiteţi accesul la fişier şi examinaţi modificările propuse.

În postarea cu care vom continua săptămâna viitoare, vom discuta cele mai importante funcţii în detaliu.

Unde pot găsi mai multe informaţii?

Aflaţi despre funcţiile Editorului AdWords la adresa http://www.google.com/support/adwordseditor/bin/topic.py?topic=8274&hl=ro

Imprimaţi pagina de consultare rapidă pentru Editorul AdWords pentru Windows şi pentru Mac.

Puteţi deasemenea consulta câteva resurse în limba engleză:

Descărcaţi ghidul Editorului AdWords, în format pdf, la adresa http://www.google.com/intl/en/adwordseditor/AdWordsEditorGuide.pdf

Urmăriţi clipul video de mai jos unde sunt prezentate noţiunile de bază ale Editorului AdWords: