Verificaţi-vă bugetul!
Apariţia anunţului dvs. depinde foarte mult de bugetul stabilit.

De exemplu, agentul de publicitate Paul, artist din Amsterdam, a setat un buget zilnic de 2 euro pentru anunţul său care promovează cursuri de artă. Anunţul său este foarte popular şi primeşte foarte multe clicuri. Cu toate acestea, apariţia anunţului său încetează devreme în timpul zilei, deoarece bugetul său zilnic este deja epuizat. Paul ar putea alege să majoreze bugetul zilnic sau să optimizeze cuvintele cheie. Cu cât mai precis şi mai bine direcţionat este cuvântul cheie al lui Paul, cu atât mai redusă va fi suma CPC a acestuia. Acest lucru înseamnă că anunţul său ar putea să apară mai frecvent şi să primească mai multe clicuri în limitele aceluiaşi buget zilnic. Sistemul îl „recompensează” pe Paul pentru alegerea unor cuvinte cheie relevante.

Sfat: dacă aveţi nevoie de inspiraţie la adăugarea unor intrări noi în lista de cuvinte cheie, utilizaţi Instrumentul pentru cuvinte cheie, pe care sperăm să îl consideraţi foarte util.

Ce îmi puteţi spune despre suma licitată CPC pe care o setez?
Numeroşi agenţi de publicitate încearcă se seteze suma licitată CPC maximă cât mai redusă posibil, numai pentru a descoperi că propriul anunţ nu apare. De exemplu, Paul încearcă de asemenea să îşi vândă picturile şi le promovează pe AdWords. Paul a introdus câteva cuvinte cheie a căror sumă CPC este de 0,20 euro, cum ar fi „tablouri de vânzare”, „peisaje în acuarelă” şi „Amsterdam”.
Pentru Paul, cuvântul cheie „Amsterdam” poate părea relevant, deoarece el îşi desfăşoară activitatea în acest oraş. Cu toate acestea, dacă un utilizator de internet ar căuta cuvântul Amsterdam, acesta ar primi probabil informaţii despre oraş şi nu despre studioul de pictură al lui Paul. Cuvântul cheie „Amsterdam” este, de asemenea, foarte general, şi există foarte mulţi agenţi de publicitate care concurează pentru acesta în licitaţia publicitară. Prin urmare, o sumă CPC de numai 0,20 euro pentru cuvântul cheie „Amsterdam” nu va afişa anunţul lui Paul. Pentru mai multe informaţii despre modul în care suma licitată CPC maximă influenţează anunţul dvs., accesaţi pagina despre setările AdWords.

Ce fel de probleme legate de plăţi ar putea apărea?
Este foarte posibil ca anunţul dvs. să nu apară din cauza unor probleme legate de plată. Prin urmare, dacă anunţul nu apare, asiguraţi-vă că plăţile dvs. sunt în regulă. Puteţi face acest lucru accesând pagina Rezumatul facturării, sub fila „Contul meu”. Vom trece în revistă mai jos câteva dintre problemele obişnuite privind metodele de plată.

Verificaţi dacă mai dispuneţi de buget plătit anticipat!
În cazul în care anunţul dvs. nu este afişat şi vi se semnalează faptul să s-a întrerupt campania, aceasta înseamnă, de obicei, că soldul plătit anticipat este 0. În acest caz, trebuie să efectuaţi din nou un transfer pentru ca anunţurile dvs. să îşi reia apariţia.

Este posibil ca, din cauza unei întârzieri de server, legătura dintre suma transferată şi contul dvs. să se realizeze puţin mai târziu decât de obicei. Cu toate acestea, dacă suma nu apare după 24 de ore, vă rugăm să ne contactaţi, deoarece este posibil să fi apărut o problemă tehnică.

Verificaţi plăţile efectuate prin carte de credit!
Dacă anunţul dvs. nu este difuzat, motivul poate fi faptul că soldul restant nu a putut fi debitat de pe cartea dvs. de credit. Este posibil ca limita dvs. de credit să fi fost atinsă sau să fi fost depăşită data de valabilitate a cărţii de credit. În mod obişnuit, nu putem vedea motivul pentru care o plată a fost refuzată. Prin urmare, vă sfătuim să luaţi legătura cu instituţia emitentă a cărţii dvs. de credit.
În majoritatea cazurilor, puteţi rezolva rapid problema cu un clic pe butonul „Încercaţi din nou” din pagina „Modificaţi preferinţele de facturare”. Aici puteţi, de asemenea, să introduceţi detaliile unei noi cărţi de credit, să modificaţi metoda de facturare la debit direct sau să introduceţi o carte de credit de rezervă.

Postat de Mădălina Ana, Echipa Google AdWords România