Introducere

Secţiunea Instantaneu de cont, rapoartele integrate şi Centrul de rapoarte furnizează statisticile, graficele şi rapoartele ce se află la baza contului AdWords. Însă, datorită abundenţei de date disponibile, uneori nu este simplu să găsiţi ceea ce căutaţi de fapt. Cu ajutorul acestei serii, dorim să vă familiarizaţi cu rapoartele AdWords, aflând care sunt diferitele tipuri de rapoarte şi în ce mod le puteţi utiliza în scopul optimizării. Astăzi vă vom spune care sunt locaţiile unde puteţi găsi rapoarte AdWords şi care dintre aceste rapoarte este cel mai potrivit pentru fiecare activitate. În următorul post vă vom explica ce tipuri de rapoarte sunt potrivite pentru a obţine o scurtă prezentare rapidă a performanţelor contului şi pentru a afla mai multe despre utilizatorii care fac clic pe anunţurile dvs. În cea de-a treia parte a seriei, vom discuta despre modul de utilizare a rapoartelor în scopul optimizării contului.

Instantanee de cont

Din secţiunea Instantanee de cont aflată în tab-ul „Pagina principală” a contului AdWords, puteţi consulta o scurtă prezentare rapidă a performanţelor contului. Aceasta oferă acces simplu la valorile cheie din cont şi vă permite să comparaţi performanţele campaniei în funcţie de două perioade de timp diferite sau de două tipuri diferite de valori. Pentru a nu complica lucrurile, am păstrat simplitatea opţiunilor.


Dacă doriţi date mai detaliate şi setări personalizate pentru rapoarte, consultaţi rapoartele din secţiunea de gestionare a campaniei sau din Centrul de rapoarte.

Rapoartele integrate din noua interfaţă

Una dintre cele mai importante funcţii ale noii interfeţe este reprezentată de graficele de performanţă pentru fiecare secţiune, care ilustrează evoluţia a maximum două valori pe parcursul perioadei de timp selectate. Cu ajutorul acestei funcţii, dorim să integrăm date relevante în interfaţa de utilizare pentru gestionare şi să furnizăm o perspectivă utilă atunci când aveţi nevoie de aceasta în timpul procesului de gestionare a campaniilor. Astfel, puteţi să urmăriţi performanţa şi să efectuaţi ajustări din acelaşi loc, fără a fi necesar să treceţi, în cadrul contului AdWords, de la secţiunea destinată rapoartelor la cea destinată gestionării campaniei şi invers.
Pentru a merge mai departe în ceea ce priveşte integrarea funcţiilor de urmărire şi de gestionare, am pus la dispoziţie opţiunea de a efectua acţiuni chiar din cadrul anumitor rapoarte. Veţi putea nu numai să afişaţi interogările de căutare sau destinaţiile de plasare unde au apărut anunţurile, dar şi să le adăugaţi în campanii dacă au performanţe bune pentru dvs. (sau să le excludeţi, dacă au performanţe slabe).


Mai mult, puteţi seta filtre personalizate în rapoartele integrate, utilizând setări pentru filtre active sau pentru coloane personalizate. De asemenea, puteţi descărca statisticile contului pentru a le analiza offline sau pentru a le trimite şi altor utilizatori.

Centrul de rapoarte

Centrul de rapoarte vă oferă acces sistematic la toate statisticile din cont. Puteţi alege dintre zece tipuri diferite de rapoarte şi le puteţi personaliza în funcţie de necesităţile proprii. Accesaţi centrul de rapoarte dacă aveţi nevoie de rapoarte detaliate şi de funcţii avansate de raportare , cum ar fi salvarea setărilor pentru rapoarte cu scopul de a fi utilizate pe viitor, rularea rapoartelor în mod periodic sau exportarea datelor pentru a le analiza offline sau pentru a permite accesul altor utilizatori la acestea.

- În secţiunea Setări, puteţi seta durata de timp dorită ca şi în interfaţa de utilizare pentru gestionare. Alegeţi afişarea lunară, săptămânală, zilnică sau chiar orară, în cazul anumitor rapoarte, pentru a monitoriza modificările. De asemenea, puteţi indica ce campanii şi grupuri de anunţuri doriţi să analizaţi.

- De asemenea, consultaţi setările avansate pentru a vedea ce informaţii opţionale sunt disponibile pentru fiecare tip de raport (de exemplu, date despre clicurile nevalide pentru rapoartele ce oferă o prezentare generală a campaniei şi a contului). Dacă aţi implementat urmărirea conversiilor, puteţi adăuga în raport şi statistici privind urmărirea conversiilor. Sfat: pentru a preveni confuziile, vă sugerăm să alegeţi pentru raport numai statisticile de care aveţi cu adevărat nevoie. De asemenea, puteţi utiliza funcţia „Filtraţi rezultatele” pentru a obţine informaţii mai precise.

- Cu ajutorul setărilor pentru şabloane, programare şi e-mail, puteţi salva setările pentru rapoarte, puteţi rula raportul creat în mod periodic şi îl puteţi trimite prin e-mail şi exporta în câteva formate standard (cum ar fi csv sau html), cu scopul de a permite accesul la datele dvs.