Aşadar aţi creat campaniile dvs. AdWords, aţi ales cuvintele cheie, aţi creat cu grijă grupurile de anunţuri şi aţi adăugat numeroase variante de texte publicitare la fiecare grup de anunţuri. Urmăriţi performanţele dvs. cu regularitate, dar vă daţi seama că doriţi să creşteţi şi mai mult traficul, numărul de clicuri sau de conversii.

Nu intraţi în panică! Ne face întotdeauna plăcere să oferim agenţilor noştri de publicitate sfaturi privind îmbunătăţirea structurii şi a performanţei campaniilor lor.

Puteţi începe prin aplicarea a două concepte fundamentale în gestionarea contului dvs. AdWords:

1. Site-ul dvs. Web trebuie să aibă un design de calitate, astfel încât utilizatorii să găsească cu uşurinţă informaţii despre produse şi să vadă preţurile şi alte informaţii detaliate.

Încercaţi să faceţi în aşa fel încât ciclul de cumpărare să fie unul scurt şi eficient: Ajutaţi utilizatorii care fac clic pe anunţul dvs. AdWords să găsească imediat produsul pe care îl caută. Etapele principale ale unui ciclu tipic de cumpărare sunt următoarele: atenţie, interes, dorinţă şi acţiune. Aşadar, în funcţie de scopul urmărit (construirea unei mărci sau generarea de vânzări) alegeţi pagina potrivită pentru a obţine efectul dorit în cel mai scurt timp. Este binecunoscut faptul că, dacă trebuie să facă clic de mai mult de trei ori pentru a găsi ceea ce caută, utilizatorul va fi dezamăgit şi va părăsi site-ul Web, prin urmare evitaţi acest lucru!

2. Creaţi campaniile dvs. având obiective clare în minte.

Dacă vânzarea anumitor produse trebuie să fie prioritară, includeţi-le într-o campanie separată pentru a controla valoarea bugetului dvs. zilnic. De asemenea, dacă doriţi să urmăriţi vânzările în diferite ţări (chiar dacă limba este aceeaşi), creaţi campanii separate cu bugete diferite şi direcţionare regională. În acelaşi timp, puteţi crea campanii separate în funcţie de limbă, sezon, grupuri de anunţuri generale sau specifice etc.

Totodată, este recomandat să utilizaţi instrumentele potrivite pentru a urmări performanţa site-ului dvs. Web şi a campaniei AdWords. Există instrumente AdWords gratuite Urmărirea conversiilor şi Google Analytics care sunt uşor de instalat şi vă oferă informaţii mai clare cu privire la numeroase aspecte: provenienţa clicurilor, care clicuri se transformă în vânzări, care pagini generează mai multe vânzări sau mai mulţi potenţiali clienţi şi care este punctul în care potenţialii clienţi părăsesc site-ul dvs.

În restul acestei serii, veţi descoperi o prezentare aprofundată a diferitelor modalităţi de a îmbunătăţi sau optimiza campania dvs. AdWords pentru a obţine rezultatele dorite:

1. Optimizarea pentru creşterea rentabilităţii investiţiei: Îmbunătăţiţi performanţa campaniei dvs. cu ajutorul cuvintelor cheie specifice şi relevante, şi prin texte publicitare eficiente care să vizeze generarea de vânzări
2. Optimizarea pentru creşterea traficului: Creşteţi numărul vizitatorilor de pe site, utilizând cuvinte cheie care generează trafic mare şi făcând anunţurile dvs. mai atractive. Aflaţi cum să îmbunătăţiţi calitatea campaniei pentru a obţine o poziţie mai bună pentru anunţurile dvs., crescând astfel şi numărul de clicuri
3. Optimizarea pentru branding: Concentraţi campaniile dvs. asupra atragerii unui public online larg şi descoperiţi diferitele canale publicitare AdWords şi tipurile de campanie pe care le puteţi crea, pentru ca anunţurile dvs. să fie foarte vizibile.

Urmăriţi în continuare seriile noastre pentru a afla mai multe!